Tizenhárom ember meghalt és többen megsérültek a perui főváros, Lima egyik diszkójából menekülve, miközben halálra taposták egymást. A tragédia akkor történt, amikor a koronavírus-járvány feltartóztatására elrendelt korlátozó intézkedések betartását ellenőrizte a rendőrség a diszkóban - közölték vasárnap helyi illetékesek.

A limai Thomas diszkóban mintegy 120 ember gyűlt össze egy partira szombat este. Az emberek egymást taposva próbáltak meg lejutni a lépcsőn, és a diszkó egyetlen ajtaján elmenekülni.
Az egyik szemtanú a RPP helyi rádiónak elmondta, hogy a rendőrség kilenc óra körül jelent meg a diszkóban, és távozásra szólították fel a bulizókat.

Az emberek izgatottak lettek, és elkezdtek lemenni a teremből, majd azt mondták, hogy az előttük haladók megfulladtak - idézte fel a látottakat az egyik szemtanú. A rendőrök 23 ember őrizetbe vettek. A rendőrség közölte, hogy sem könnygázt, sem lőfegyvert nem vetettek be a diszkó kiürítésekor.A belügyminisztérium a szórakozóhely tulajdonosát tette felelőssé az emberek haláláért.

Kórházhoz szállítják a holttesteket Limában 2020. augusztus 23-án, miután halálos tülekedés volt a perui főváros egyik diszkójában.Forrás: MTI/EPA/EFE/Aldair Mejia

A maximális büntetést kérem ennek a helynek a tulajdonosára, aki nagyon felelőtlen volt, profitért elkövetett szándékos emberölésről van szó - hangoztatta a helyszínen járva Rosario Sasieta perui belügyminiszter.

Peruban március óta tilos az éjszakai szórakozóhelyek nyitvatartása

annak ellenére, hogy június 30-án a perui kormány enyhített a kijárási korlátozásokon, hogy a gazdaságot fellendítse.

A dél-amerikai országban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma szombaton elérte az 585 ezret, a Covid-19-betegségben 27 500-an haltak meg.