Villámok okoztak újabb erdőtüzeket Kaliforniában

bozóttűz FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA füst helikopter KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ levegőben tűz tüzet olt tűzoltás
A lángokat oltják helikopterről a kaliforniai Calabasas környékén, amikor bozóttűz pusztít a Los Angeles belvárosától északnyugatra húzódó dombokon. A lángok mintegy háromezer otthont fenyegetnek Calabasasban
Vágólapra másolva!
Egy hét alatt négyszázezer hektárt pusztítottak el Kaliforniában a bozóttüzek.
Vágólapra másolva!

Az amerikai délnyugati szövetségi tagállam hatóságai szerint a helyzet súlyosbodhat. Helyi idő szerint szombaton újabb tüzek fellángolására figyelmeztettek villámcsapások következtében.

- hangsúlyozták az illetékes hatóságok.

Az erős hőség és a szárazság miatt a hétvégén villámcsapások újabb tüzeket okozhatnak - közölte az amerikai meteorológiai szolgálat.

A lángokat oltják helikopterről Kaliforniában, illusztráció Forrás: MTI/EPA/Mike Nelson

Jeremy Rahn, a kaliforniai erdőgazdálkodási és tűzvédelmi hatóság szóvivője szerint 13 700 tűzoltó küzd a lángokkal csaknem kéttucat tűz megfékezése érdekében.
Gavin Newsom kaliforniai kormányzó Ausztráliához, Kanadához és néhány amerikai tagállamhoz fordult segítségért pénteken. Szombaton Twitter-oldalán egy drámai felvételt tett közzé a pusztításról.

- írta Newsom.
A tüzek miatt eddig mintegy 120 ezer embernek kellett elhagynia otthonát. Hatan életüket vesztették. A kormányzó már szerdán rendkívüli állapotot hirdetett ki Kaliforniában.