Négyen meghaltak, többen eltűntek törökországi villámárvizekben

Törökország, árvíz
Dereli, 2020. augusztus 23. Árvíz pusztításának nyomai a törökországi Giresun tartományban fekvő Dereliben 2020. augusztus 23-án. Sajtótudósítások szerint legalább négy ember életét vesztette, tizenegynek a sorsa egyelőre ismeretlen. MTI/EPA/Anadolu/Baris Oral
Vágólapra másolva!
Négy ember meghalt és tizenegyen eltűntek villámárvizekben Törökország északi részén, a Fekete-tenger térségben - közölte vasárnap Süleyman Soylu belügyminiszter.
Vágólapra másolva!

A Giresun tartományban készült felvételek szerint a szokatlanul heves esőzések okozta árvizek elöntötték az útmenti épületeket, a parkoló gépkocsikat, sárral temetve be őket.

118 település megközelíthetetlenné vált.

Legalább négy ember életét vesztette, tizenegynek a sorsa egyelőre ismeretlen. Forrás: MTI/EPA/Anadolu/Baris Oral

A tárcavezető szerint folyik a kutatás az eltűntek után. A halálos áldozatok egyike rendőr, akinek gépkocsiját elsodorta az ár - közölte Soylu a helyszínek egyikét, Dereli városát felkeresve. A miniszter szerint eddig

133 embert mentettek ki a villámárvizekből.

Forrás: MTI/EPA/Anadolu/Baris Oral

A belügyminiszter kíséretében lévő Bekir Pakdemirli mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy a tartományban a szombaton lehullott csapadék mennyisége meghaladta az augusztusi havi átlag másfélszeresét.

- ígérte.