Kenosha városában egyre durvábbak a radikális baloldal zavargásai. A szélsőségesek megtámadták a helyi bíróság épületét, amerikai zászlót égettek, közben azt skandálták, hogy „halál a rendőrökre" és „halál Amerikára". Autókat, illetve egy boltot is felgyújtottak. A zavargások azután robbantak ki, hogy egy rendőri akció közben a rendőrök - eddig nem tisztázott körülmények között - többször hátba lőttek egy fekete férfit. 

A Fox News beszámolója alapján, a Wisconsin állambeli Kenosha városában kedd és szerda éjjel is folytatódott a radikális baloldal tombolása, és a hétfőinél is erőszakosabb volt. A tüntetések azután kezdődtek, hogy a rendőrök, még nem tisztázott, pontosan hogyan, megsebesítettek egy 29 éves afroamerikai férfit, Jacob Blake-et.

Az éjszaka folyamán a radikális baloldaliak legalább három embert lelőttek, közülük kettő a helyszínen meghalt, egyet pedig kórházba vittek – tájékoztatta a sajtót Kenosha megye sheriffje, David BethA helyi rendőrségnek a lövöldözéssel összefüggésben egyelőre egy gyanúsítottja van, egy férfi, bár elképzelhető, hogy többen is voltak.

Hétfőhöz hasonlóan kedden is bevetették Kenoshában a Nemzeti Gárdát, Wisconsin állam kormányzója, Tony Evers szerint 150 helyett ezúttal 250 fővel.

A radikális baloldali aktivisták a Portlandben már kipróbált taktikájukat alkalmazták Kenoshában is, megtámadták a kerületi bíróság épületét, amelynek a kerítését akarták ledönteni, egyébként sikertelenül.

A rendőrök közvetlenül az épületet védték, a kerítést tehát nem, közben a radikális baloldaliak a rendőrök meggyilkolására szólítottak fel.

Egy fekete nő meggyújtotta az amerikai zászlót, közben azt üvöltötte, hogy „halál Amerikára". Majd egy férfi megfogta az égő zászlót és átdobta a bíróság kerítésén. Ezt követően a gyújtogató nő elkezdte rugdosni a kerítést.

A radikális baloldaliak a rendőröket és a Nemzeti Gárda tagjait tűzijátékokkal dobálták meg, akik páncélozott autókkal próbálták őket feltartóztatni.

A bíróság környékén több autót felgyújtottak, majd egy bútorboltot is, ami a melléképületeivel együtt szinte teljesen leégett.

A helyi sajtó szerint a meglőtt afromarikai férfi, Jacob Blake családja azt tervezi, hogy pert indít a kenoshai rendőrség ellen.

A fekete férfi anyja, Julia Jackson ugyanakkor elítélte a radikális baloldal erőszakos tüntetéseit, szerinte ezzel a kórházban fekvő fia sem értene egyet. Hozzátette: arra kéri az embereket, hogy imádkozzanak a gyereke mihamarabbi gyógyulása érdekében.

Donald Trump amerikai elnök az egyébként demokrata kormányzóval egyeztetve a helyszínre küldte a szövetségi nemzeti gárdát.