Válságos állapotban, lehet, hogy lélegeztetőgépre került Julija Timosenko

Julija Timosenko, ukrán elnökválasztás
Ungvár, 2019. március 26. Julija Timosenko korábbi ukrán miniszterelnök, a Haza párt elnökjelöltje beszédet mond kampánykörútján Ungváron 2019. március 26-án. MTI/Nemes János
Vágólapra másolva!
A volt ukrán kormányfő koronavírusos, súlyos az állapota.
Vágólapra másolva!

Frissítés:

Vadim Ivcsenko, a Haza párt képviselője az Ukrajina 24 televízió műsorában közölte, hogy Timosenko állapota válságos, magas a láza, de nincs lélegeztetőgépen. Magyarázata szerint "az orvosi protokollnak megfelelő minden intézkedést megtesznek a tüdeje szellőztetésére, de ezek más eszközök", nem lélelegeztetőgép.

Korábban írtuk:

Koronavírus-fertőzés miatt lélegeztetőgépre került Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnök a BBC ukrán adásának információi szerint.

Julija Timosenko korábbi ukrán miniszterelnök, a Haza párt elnökjelöltje beszédet mond kampánykörútján, Ungváron 2019. március 26-án Forrás: MTI/Nemes János

A korábbi miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap erősítette meg, hogy az 59 éves politikus koronavírustesztje pozitív lett.

Timosenko állapota súlyos, 39 Celsius fokos láza van, ami nem megy le.

A fertőzést a politikus lánya és sógora is elkapta, enyhe tüneteik vannak.

Timosenko a narancsos forradalom egyik vezéralakja volt, 2005-ben lett miniszterelnök, utána az elnöki kampányt elveszítette Viktor Janukoviccsal szemben. Janukovics alatt korrupciós vádakkal börtönbe került, de a bukása után kiszabadult, két elnökválasztáson is elindult, de nyerni nem tudott ezeken sem.