Ukrajna újra lezárja határait a külföldiek előtt

koronavírus, vírus, járvány, Ukrajna,  maszk, védőfelszerelés
A man wearing a face mask is seen in the center of Kyiv, Ukraine, on 02 July, 2020. Ukraine limits the working hours of restaurants and cinemas,due increase of the Covid-19 coronavirus cases. At the same time, the Ministry of Health is hoping for parliament to support the bill on fines for not wearing masks by citizens , which the Cabinet of Ministers approved yesterday, as local media reported. (Photo by STR/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Ukrajna egy hónapra, azaz augusztus 29-től szeptember 28-ig ismét lezárja határait a külföldiek előtt - jelentette be Denisz Smihal ukrán miniszterelnök a szerdai kormányülésen. Ennek oka, hogy továbbra sem lassul számottevően a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, szerdára is 1670 új beteget regisztráltak, a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma pedig velük együtt már meghaladta a 110 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített szokásos napi tájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Ukrajna újra lezárja határait a külföldiek előtt. A döntést a kabinet egyhangúlag támogatta - számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál, hozzátéve, hogy a végleges határozatot csütörtökön hozzák nyilvánosságra.

A miniszterelnök közölte továbbá, hogy az országos karantént október 31-ig meghosszabbították.

Az elmúlt napban az új betegekkel együtt az igazolt fertőzöttek száma 110 085-re, a halálos áldozatoké pedig 36 újabb esettel áldozattal 2354-re nőtt, miközben eddig 53 454-en gyógyultak meg, közülük előző nap 584-en.

Ukrajnában a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma már meghaladta a 110 ezret Forrás: NurPhoto via AFP/Vladimir Sindeyeve

Jelenleg 54 277 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 1050-nel nőtt egy nap alatt.

80 új eset Kárpátalján

A legtöbb új beteget, 186-ot - továbbá két újabb halálos áldozatot - a dél-ukrajnai Odessza megyéből jelentették előző nap, a második legtöbbet, 177-et és öt halottat pedig az ország keleti részében lévő Harkiv megyéből.

Ukrajna legfertőzöttebb régiójában, a nyugati országrészben lévő Lviv megyében 171 új fertőzéses esetet és három újabb halálesetet jegyeztek fel. Velük együtt az igazolt fertőzöttek száma a megyében elérte a 13 560-at, a halottaké pedig a 367-et.

Az ország második legfertőzöttebb régiójának számító fővárosból, Kijevből 96 új beteget és egy halálos áldozatot jelentettek, így az azonosított fertőzöttek száma 12 248-ra, a halálos áldozatoké 174-re nőtt.

Kárpátalján 80 új esettel a regisztrált fertőzöttek száma 7143-ra,

a halálos áldozatoké eggyel 249-re emelkedett, miközben eddig 3088-an győzték le a kórt.

Könnyítenék a fehéroroszok beutazását

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter közölte, hogy az elmúlt napon 467 koronavírusos beteget kellett kórházba szállítani az országban.

Elmondta, hogy

újabb 91 egészségügyi alkalmazott kapta el a vírust,

körükben már 10 705-en fertőződtek meg.

Előző nap 33 222 tesztet végeztek el az országban, ebből 15 800 PCR-tesztet és 17 422 antitestszűrést.

Az UNIAN ukrán hírügynökség arról számolt be az elnöki hivatalban előző nap tartott válságstáb-értekezleten elhangzottak alapján, hogy a kormány november 1-jéig tervezi meghosszabbítani az országos karantént. Emellett a kabinet tervezi, hogy 30 napra beutazási tilalmat rendel el a "vörös zónába" sorolt országokból érkezőkre, az átutazást viszont engedélyezi.