Fegyveresek megtámadtak és kiraboltak egy pénzszállító furgont pénteken a közép-franciaországi Lyonban, amikor az a francia jegybank helyi székhelyétől elindult. 

A rendőrséget reggel 9 órakor értesítették a környéken lakók. Szemtanúk elmondása szerint két autóval érkeztek a fegyveresek, akik elállták a Banque de France épülete elöl induló furgon útját, majd kipakolták belőle a pénzzel teli zsákokat.

A támadók a helyszínen felgyújtották a két autót, amikkel érkeztek, majd két másik kocsival menekültek el, amiket később kiégve megtaláltak a rendőrök Lyon déli részén.

A rablás során egyetlen lövés sem dördült el.

"A kár 9 millió euró (több mint 3 milliárd forint)" - jelezte a vádhatóság, hozzátéve, hogy a támadásban senki nem sérült meg.

Az ügyészség bűnszövetkezetben elkövetett fegyveres rablás miatt indított eljárást.

Ez volt a legjelentősebb pénzrablás Franciaországban 2009 novembere óta, amikor szintén Lyonban, szintén a Loomis pénzszállító cég furgonját rabolták ki. Akkor a teherautó sofőrje, Toni Musulin egyszerűen eltűnt a rábízott 11,6 millió euróval (4 milliárd forint). A rendőrök néhány nappal később az összegből mintegy 9 millió eurót megtaláltak egy kocsiban, amit a férfi álnéven bérelt.