Kétszáz nyaraló került karanténba egy repülőgépről

Zakynthos, Görögország, koronavírus, karantén, repülő, repülés
GREECE, IONIAN ARCHIPELAGO, ZANTE ISLAND (ALSO NAMED ZAKYNTHOS). THE HARBOUR
Vágólapra másolva!
A görögországi Zákinthosz szigetéről tartott Cardiff felé a repülőjárat, melyen azonban rengetegen nem tartották be a koronavírus-járvány miatt bevezetett előírásokat. Mint később kiderült, három különböző csoportból hét potenciális fertőző beteg is lehetett a gépen. Azóta már tizenhat embernek lett pozitív a koronavírustesztje, de a személyzetnek és a 187 utasnak is kéthetes karanténba kell vonulnia.
Vágólapra másolva!

Stephanie Whitfield szerint - aki férjével utazott a gépen - egy katasztrófa volt az út. Ők egyébként karantéba vonultak anélkül, hogy tudtak volna a pozitív esetekről. A nő azt mondta, hogy mellettük az egyik férfin a nyaka körül volt a maszk. A személyzet ennek ellenére még ingyen itallal is kiszolgálta,

sok ember pedig maszk nélkül sétált a gépen, egymással beszélgetve.

Sokan pedig azonnal levették a maszkot, ahogy landolt a gép.

Victoria Webb szintén azzal a járattal utazott, állítása szerint ő csak akkor tudta meg, hogy mi történt, amikor az anyja elküldött neki egy hírt, amikor utazott haza Cardiffból Londonba. Most ő is karanténban van, habár semmilyen tájékoztatást nem kapott az egészségügyi hatóságoktól.

Egy Lewis névre hallgató utas azt nyilatkozta, hogy ő az elmúlt hat hétben tizenegyszer repült különböző légitársaságokkal, de ennek kivételével minden rendben volt.

- idézte őt a BBC.

Forrás: AFP/Stephane Frances

A Tui is kiadott egy közleményt: az utasokat az utazás előtt tájékoztatták, hogy a maszkot viselni kell az út alatt és nem mozoghatnak az utastérben. Emellett a maszkokat csak étel és ital fogyasztása esetén lehet eltávolítani - írták.

A hatóságok először hét fertőzöttet azonosítottak, de a számuk már 16-ra nőtt.