Több mint 23 ezer új fertőzött péntek óta Spanyolországban

koronavírus, spanyolország
Sorban állnak egy bár előtt a vendégek, hogy testhőmérsékletük megmérése után bemehessenek a dél-spanyolországi Marbellában 2020. augusztus 17-én.
Vágólapra másolva!
Fernando Simon, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatójának közlése szerint az országban péntek óta több mint 23 ezer új koronavírusos beteget regisztráltak. 
Vágólapra másolva!

A spanyol egészségügyi minisztérium adatai szerint az elmúlt 24 órában 2489 beteget diagnosztizáltak, ezzel a járvány kezdete óta már 462 858 ember kapta el a vírust.

Az országban is kezdődik az új oktatási évad, Simon azonban próbált megnyugtatni mindenkit, hogy ha a megfelelő biztonsági intézkedéseket betartják, akkor kicsi lesz a továbbadás valószínűsége.

Sorban állnak egy bár előtt a vendégek, hogy testhőmérsékletük megmérése után bemehessenek a dél-spanyolországi Marbellában 2020. augusztus 17-én. Forrás: MTI/EPA/EFE/Antonio Paz

Az elmúlt két hétben közel 97 ezer koronavírussal fertőzött embert regisztráltak, a legtöbbet a fővárosban és Baszkföldön - olvasható a Reuters oldalán.

A kórházi telítettség nagyjából 16 százalékos Madridban és emelkedik, az országos átlag 6 százalékos - mondta az igazgató.