Legalább 190 ember meghalt, további 172 megsérült a múlt héten az Afganisztánt sújtó áradásokban, amelyek több mint négyezer otthonban okoztak károkat - közölte kedden az afgán katasztrófavédelem.

Gulám Bahauddín Giláni katasztrófavédelemért és humanitárius ügyekért felelős afgán miniszter elmondása szerint

az áradások 15 tartományt sújtottak.

Ingóságaikat mentik az emberek Parván tartomány egyik településén 2020. augusztus 27-én, miután áradás előidézte földcsuszamlás történt.Forrás: MTI/AP/Rahmat Gul

Az említett veszteségeken kívül károk keletkeztek mezőgazdasági földterületekben, és a infrastuktúrában is. Az áradások által leginkább sújtott tartományokban napok óta tartanak a keresési és a mentési munkálatok. Számos áldozat a törmelék és az összeomlott házak alatt rekedt.

Sárral elöntött házában egy férfi Parván tartomány egyik településén 2020. augusztus 27-én, miután áradás előidézte földcsuszamlás történt. A térséget sújtó heves esőzések és áradások következtében legalább 190 ember meghalt, és csaknem 250 megsérült, közülük soknak az állapota válságos.Forrás: MTI/AP/Rahmat Gul

Afganisztánban 2019-ben is voltak súlyos áradások, amelyek körülbelül 180 ezer embert sújtottak. A természeti csapásokban több mint 10 ezer otthon semmisült meg az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala (OCHA) szerint.