Droglabort lepleztek le a Lembergi Nemzeti Állatorvosi és Biotechnológiai Egyetemen. A készítők csoportjába tartozott az egyetem laboratóriumának vezetője, egy vízipipa bár társtulajdonosa, és két alkalmazottja is - számolt be a Kárpátinfo.net.

Az ukrajnai Lemberg városában az egyik egyetemen metadon kábítószer előállítására szolgáló laboratóriumot fedeztek fel a rendőrök.

Erről Iryna Didenko, Lemberg megye ügyésze számolt be a Facebook-oldalán, ahol közzétett egy videót is, amit az egyetem belső kamerája rögzített.

Egy olyan embercsoportot lepleztek le a rendőrök, amelynek tagjai a lembergi felsőoktatási intézményben droglaboratóriumot létesítettek - írta bejegyzésében Didenko, aki hozzátette: a csoportba az egyik lembergi egyetem laboratóriumi vezetője, egy vízipipa bár társtulajdonosa és két alkalmazottja tartozott.

Mint kiderült, a vegyész gyártotta a kábítószert, a bár tulajdonosa az illegális vállalkozást irányította, beosztottjai pedig csomagolták a kábítószert, és egy speciálisan létrehozott online áruház segítségével terjesztették azt.

A rendőrségi jegyzőkönyv szerint

naponta csaknem 3 kg, több mint 1,8 millió hrivnya (19 és fél millió forint) értékű metadon gyártását dokumentálták.

A bűnözőket több mint 1 kg kábítószer értékesítése során tartóztatták le, melynek költsége 700 ezer hrivnya  - írta Lemberg megye ügyésze. 

Az ukrán média beszámolói szerint

a Lembergi Nemzeti Állatorvosi és Biotechnológiai Egyetemről van szó. Az árut a nyugat-ukrajnai városban a Hubble Bubble vízipipa báron keresztül forgalmazták.