Két ember meghalt Mauritius partjainál egy hajóbalesetben

Grand Sable, 2020. augusztus 29. 2020. augusztus 29-én közreadott képen egy delfin tetemét emelik ki az óceánból halászok Grand Sable közelében augusztus 28-án. Az elmúlt három napban 39 delfin tetemét találták meg Mauritius partjainál. A Greenpeace Africa vizsgálata szerint a tömeges pusztulásnak köze lehet a július végén Mauritius partjainál megfeneklett és azóta kettétört Wakashio japán olajszállítónak. A mauritiusi hatóságok több száz önkéntessel kiegészülve egy hét alatt ezer tonnányi olajat szívtak ki a tartályokból, 460 tonnányit pedig a vízből gyűjtöttek össze. Az ország miniszterelnöke nemzeti katasztrófának nyilvánította az esetet. Az olajszivárgás fenyegeti a szigetországot körülvevő páratlan korallzátonyt. MTI/EPA/Laura Morosoli
Vágólapra másolva!
Két ember meghalt egy hajóbalesetben Mauritius partjainál. Az egyik hajó legénysége az olajtól szennyezett víz tisztításán dolgozott - írja a CBS.
Vágólapra másolva!

Összeütközött egy vontatóhajó és egy uszály Mauritius partjainál az Indiai-óceánban.

A vontatóhajó legénységének két tagja meghalt a balesetben, két embert pedig még mindig keresnek.

A legénység a szennyezett óceán megtisztításán dolgozott.

Tragikus veszteség a legénység két tagjának halála, és a két ember eltűnése. Mindent megteszünk a megtalálásukért, minden rendelkezésünkre álló eszközzel, és a halászok segítségével.

- nyilatkozta Pravind Jugnauth miniszterelnök, mikor meglátogatta a kimentett tengerészeket a kórházban.

Egy delfin tetemét emelik ki az óceánból halászok Grand Sable közelében augusztus 28-án. Forrás: MTI/EPA/Laura Morosoli

Július végén Mauritius partjainál megfeneklett és azóta kettétört egy Wakashio nevű japán olajszállító. A mauritiusi hatóságok több száz önkéntessel kiegészülve egy hét alatt ezer tonnányi olajat szívtak ki a tartályokból, 460 tonnányit pedig a vízből gyűjtöttek össze.

A miniszterelnök nemzeti katasztrófának nyilvánította az esetet.

Az olajszivárgás fenyegeti a szigetországot körülvevő páratlan korallzátonyt.

A katasztrófa miatt rengeteg állat, köztük delfinek pusztultak el, és a lakosság nagy részének a megélhetése is veszélybe került. Múlt héten tüntettek is a kormány ellen.