Los Angelesben azt követően szabadultak el az indulatok, hogy a rendőrök lelőttek egy fegyvert viselő, az igazoltatást megtagadó fekete férfit. Portlandben a radikális baloldal megtámadta a demokrata polgármester lakását, az épület előtt tüzet raktak. San Joséban is a demokrata polgármester háza előtt randalíroztak, közben amerikai zászlót égettek, Seattle-ben pedig tűzijátékkal dobálták meg a rendőrség épületét. Továbbá, a St. Louisban lelőtt fekete rendőr gyilkosáról kiderült, hogy egy fehér radikális baloldali aktivista.

Helyszíni beszámolók szerint a kaliforniai Los Angelesben a rendőrök hétfő délután üldözőbe vettek egy biciklivel feltűnően szabálytalanul közlekedő fekete férfit, a 29 éves Dijon Kizzee-t. A fekete férfit igazoltatni akarták, de megtagadta az együttműködést a hatóságokkal, és megpróbált elhajtani. Amikor a rendőrök utolérték, egyiküket arcon ütötte, majd rájuk dobta a kabátját, amiből kiesett egy félautomata kézifegyver. 

Elmenekülni már nem tudott, mert a két rendőr lelőtte, a helyszínen meghalt. 

Miután Dijon Kizzee halálát bejelentették, a radikális baloldali Black Lives Matter a Twitteren keresztül demonstrációra hívta fel a Los Angeles-ieket, aminek hatására este a helyszínre ment hozzávetőlegesen 100 aktivista.

A megmozdulás többnyire békés volt, bár a résztvevők közül többen lökdösték és hangosan szidták a kivezényelt rendőröket.  Nemsokára New Yorkban is tüntettek a fekete férfi halála miatt.

Közben a Kizzee család közleményben fordult Los Angeles megye sheriffjéhez, Alex Villanuevához, amelyben azt követelik, hogy hozzák nyilvánosságra a Dijont lelövő két rendőr nevét, tartóztassák őket le, majd állítsák bíróság elé.

Portland

Portlandben, ahol a hétvége során egy Antifa-aktivista meggyilkolt egy Donald Trumpot támogató férfit, kedd este is radikális baloldali megmozdulás volt, amelynek a központja ezúttal is a város demokrata párti polgármesterének, Ted Wheelernek az otthona volt.

A városvezető éppen a 16 emelet magas toronyházban ünnepelte az 58. születésnapját, amikor több mint 200 radikális baloldali aktivista megjelent az épület előtt, és megpróbáltak behatolni írta az Oregon Live. A helyszínre vezérelt rendőrök ezt azonban megakadályozták, a szélsőségesek pedig a toronyház előtt tüzet gyújtottak és a rendőrökre támadtak.  Közülük 19 embert vettek őrizetbe. A hatóságok közleménye szerint komoly kárt tettek az épületben.

Másnap Ted Wheeler polgármester jelezte, hogy elköltözik a toronyházból, mert már nem képes elviselni, hogy őt és a családját folyamatosan zaklatják a demonstrálók.  Mindezek ellenére azonban még nem fogadta el Donald Trump elnök ajánlatát a Nemzeti Gárda bevetéséről a rendcsinálás érdekében, az erőszakot azonban elutasította.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, a Missouri állambeli St. Louisban vasárnapra virradóra két rendőrt lőttek meg intézkedés közben, az egyiküket fejbe lőtték, aki néhány óra múlva a kórházban meghalt, a másikat a lábán találták el, az ő állapota stabil. 

A halálos áldozat egy afroamerikai rendőr, aki három kisgyereket hagyott maga után.  A gyilkosról kiderült, hogy egy fehér férfi, de a Black Lives Matter és a hozzá kapcsolódó, más radikális baloldali szervezetek nem ítélték el a történteket, és utcára sem vonultak a meggyilkolt fekete rendőr emlékére. Úgy tűnik, hogy a BLM-nek nem számít a fekete élet, ha éppen egy rendőrről van szó. 

Közben Seattle-ben is folytak megmozdulások, az egykori anarchista autonóm köztársaság, a CHAZ/CHOP területén a rendőrséget Antifa-aktivisták tűzijátékkal dobálták meg, aminek következtében tűz keletkezett az épületben. 

Még a hétvége során radikális baloldali aktivisták megtámadták Sam Liccardo, a kaliforniai San José demokrata polgármesterének az otthonát. A házra BLM-jelképeket és obszcén jelszavakat festettek, az épület előtt pedig elégettek egy amerikai és egy rendőrségi zászlót.