Az eddigi harmadik legmagasabb számú új koronavírus-fertőzöttet regisztrálták egy nap alatt Franciaországban, ahol keddről szerdára 7017 új fertőzöttet jelentettek- számolt be a Reuters hírügynökség

A vírus folyamatosan, gyorsan terjed az országban, aminek következtében megugrott az intenzív osztályokon ápolt betegek száma is - olvasható a francia közegészségügyi hivatal közleményében, amelyben azt is megjegyzik, hogy a francia megyék egyötödében folyamatosan súlyosbodik a helyzet. 

Bulizó fiatalok a dél-franciországi Cevennes Nemzeti Parkban rendezett fesztiválon 2020. augusztus 10-én.Forrás: AFP/Pascal Guyot

Mint írják, idén március 31-én volt az eddigi csúcs Franciországban a fertőzöttek számát tekintve, amikor 7578 fertőzöttet azonosítottak egy nap alatt.

Eddig már 293 024-en fertőződtek meg COVID-19-cel Franciaországban. A szerdai közleményben azt is megjegyzik, hogy a betegség elsősorban a fiatalok körében terjed rohamosan. Ugyanakkor azt is írják, mivel a tünetek náluk vagy egyáltalán nem jelentkeznek, vagy a betegség enyhébb lefolyású, így a mostani esetszámok nem terhelik meg túlzottan a francia egészségügyet.

A szerdán regisztrált több mint 7000 fertőzöttből csak 28-an kerültek kórházba, így jelenleg 4632-re nőtt a számuk.

Ugyanakkor keddről szerdára 25-en haltak bele a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekbe,

ez több mint az elmúlt hét nap átlaga. Ezzel 30 686-ra nőtt a franciaországi áldozatok száma.