Erőszak és borzalmas állapotok több francia városban, tehetetlenek a rendőrök a bűnöző migránsgyerekekkel

franciaország
rendőr
bűnözés
The gendarmes saturated a bridge with tear gas to scare off a wild demonstration. Tribute to Steve Maďa Caniço this Sunday 21 June in Nantes during a white march. A procession left the water mirror to go to the place of the music festival on 21 June 2019 where Steve fell into the water and then lost his life. Nantes, 06-21-2020. Les gendarmes ont saturés un pont de gaz lacrymogčne pour faire fuir une manifestation sauvage. Hommage a Steve Maia Canico ce dimanche 21 juin a Nantes lors d une marche blanche. Un cortege est partie du miroir d eau pour se rendre au lieu de la fete de la musique du 21 juin 2019 ou Steve est tombe a l eau et a ensuite perdu la vie. Nantes, 06-21-2019
Vágólapra másolva!
Több francia nagyvárosban is jelentősen nőtt a bűnözés és az erőszak. Egyre gyakrabban fordul elő az is, hogy fiatalok vagy gyerekek az elkövetők - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Bordeaux-ban, amely egy gazdag, nyugodt, évtizedek óta jobboldali város volt, júniusban a radikális baloldal (zöldek) nyerte az önkormányzati választást, de azóta drámaian összeomlott a közbiztonság.
Vágólapra másolva!

Franciaország több városában is a mindennapok része lett a bűnözés, talán Bordeaux-ban a legrosszabb a helyzet, ahol a Nouvel Observateur adatai szerint a tavalyi évben 100 százalékkal megugrott a fiatalkorúak által elkövetett bűnözés - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A cikk szerint a karantén feloldását követően idén

júliusban 31 késelés történt,

tehát átlagban minden napra jutott egy.

Nem tudnak mit kezdeni a fiatalkorú elkövetőkkel

Szintén egyre nagyobb problémát jelentenek azok a gyerek migránsok, akik embercsempészek befolyása alatt állnak, akik, kihasználva kiszolgáltatott helyzetüket, sokszor kényszerítik őket a bűnözésre. A bordeaux-i prefektúra adatai szerint az első negyedévben

a kísérő nélküli kiskorúak követték el az erőszakos cselekmények 44 százalékát,

tehát csaknem a felét.

Az Unité SGP Police rendőri szakszervezet regionális titkára, Philippe Rolland elmondása alapján ezekkel a fiatal bűnözőkkel az a legnagyobb baj, hogy mindig ugyanazokat kapják el a rendőrök, és hiába veszik őket őrizetbe, csak annyit tehetnek, hogy figyelmeztetik őket és elengedik, másnap pedig kezdődik az egész elölről. Sok köztük a 12-13 éves gyerek, de olyanok is akadnak, akik kiskorúnak mondják magukat, holott már 25 évesek is elmúltak.

Toulouse-ban is elszabadult az erőszak

Más francia városokban is nagy gondok vannak, Toulouse-ban szintén nagyon sok késelés történt az utóbbi időben, május végén például

az utcán szúrta torkon áldozatát egy iszlamista férfi,

akit már jó ideje keresett a hatóság, június végén pedig egy párra támadt rá a belvárosban két fiú. A 17 és 20 éves fiatal kést rántott, megszurkálták áldozataikat, majd elmenekültek, de a rendőrök hamar elfogták őket. Egyikük már szerepelt a rendőrségi nyilvántartásban, a történtekről a Lyonmag helyi lap számolt be.

Franciaország ötödik legnagyobb városát, Nizzát is elérte az erőszakhullám, a karantén megszüntetését követően nagyon megnövekedett a késeléses támadások száma, melyek során hárman is meghaltak a közelmúltban.

A rendőrség szerint egyrészt a bezártság alatt felgyülemlett feszültség az oka a sok támadásnak, másrészt sokan nem mentek el nyaralni, más városokból azonban érkeztek vakációzók, így

a városban lévő emberek száma is megugrott a nyáron, ami rengeteg feszültséget okozott.

Kétszeresére nőtt az erőszakos cselekmények száma

A második legnagyobb francia rendőrszakszervezet, az Unité SGP Police megyei titkára, Jean-Luc Bragato úgy véli, hogy az elmúlt tíz évben egyre erőszakosabbak a fiatalok, akik gyakran összekeverik a virtuális világot a valósággal, és fel sem fogják, hogy a szúrás a való életben komoly sérüléseket okoz. Rendkívül népszerű fegyver lett az utóbbi időben a kés, mert olcsó, könnyű hozzájutni és egyszerű a használata – írja a Nice Matin regionális lap.

A tavalyi év szörnyű adatokkal zárult a késes támadások tekintetében, ugyanis

2019-ben Franciaországban naponta 120 szúrófegyverrel elkövetett támadás történt.

A Le Figaro jelentetett meg erről egy cikket, melyből kiderül, hogy 2015 és 2017 között a késes támadások sérültjeinek a száma 44 000 volt, vagyis átlagosan több mint napi 120.

A cikkből az is kiderül, hogy az elmúlt két évtizedben, 2001 óta több mint kétszeresére nőtt az erőszakos cselekmények száma, a gyilkosságok és emberölési kísérletek száma pedig döbbenetes mértékben, több mint 70 százalékban nőtt 2001 és 2019 között, évi 2200 esetről 3800-ra ugrott.