Elvontatják a part közeléből azt a tankerhajót, amelynek fedélzetén tűz ütött ki csütörtökön Srí Lanka partjainál. A New Diamond két millió hordónyi olajat szállít, de egyelőre nincs nyoma szivárgásnak. A 23 fős legénységből egy ember vélhetően meghalt, a többieket kimenekítették.

Elkezdték elvontatni azt a tankerhajót, amely csütörtök reggel gyulladt ki Srí Lanka partjainál majd sodródni kezdett a szárazföld felé- írja a Reuters. A New Diamond fedélzetén két millió hordónyi olaj van, de a Srí Lankai haditengerészet szóvivője szerint egyelőre nincs jele annak, hogy szivárogna az üzemanyag a hajótestből. 

Indika de Silva azt is elmondta, hogy a fedélzeten 23-an tartózkodtak: 5 görög és 18 Fülöp-szigeteki állampolgár. Közülük az egyik filipínó tengerész vélhetően meghalt, amikor felrobbant a kazán. A többi embert kimentették.

A hajóhídra is átterjedtek a lángok

Az Indian Oil Corp által bérelt hajó a kuvaiti Mina Al Ahmadi kikötőjéből tartott az indiai Paradip kikötőjébe, de a Srí Lanka-i Thirukovil városától 38 kilométerre keletre tűz ütött ki a gépházban, amely hajóhídra is átterjedt. Az oltásban az orosz haditengerészet és az indiai parti őrség hajói segítettek.

A Srí Lanka-i Légierő sajtóosztálya által közreadott képen lángol a New Diamond óriástanker Srí Lanka délkeleti partjaitól nem messze szeptember 4-én. A panamai zászló alatt közlekedő, 270 ezer tonna kőolajat szállító hajó a kuvaiti Mína-al-Ahmadi kikötőből tartott IndiábaForrás: MTI/EPA/Srí Lanka-i Légierő sajtóosztálya/-

A New Diamond azóta közelebb sodródott a parthoz, ezért hatóságok úgy döntöttek, hogy kelet felé vontatják, távolabb a szárazföldtől.