Elővigyázatosságból kórházba került Silvio Berlusconi olasz politikus, akinél nemrégiben pozitívnak bizonyult az elvégzett koronavírusteszt, a kórház szerint állapota nem aggasztó - derült ki pénteken a környezete által kiadott közleményből.

Berlusconit a milánói San Raffaele kórházban kezelik.

A 83 éves, korábbi többszörös kormányfőről  kedden pártja, a Hajrá Olaszország (FI) azt közölte, hogy állapota tünetmentes, és házi karanténban tartózkodik.  

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök beszédet mond az Európai Néppárt (EPP) kongresszusán Zágrábban 2019. november 21-én. Lucia Ronzulli szenátor az olasz RAI televízióban elmondta, hogy a volt miniszterelnököt elővigyázatosságból egy milánói kórházba szállítottákForrás: MTI/AP/Darko Vojinovic

A Szardínia szigetén töltött nyaralása után végeztette el magán a tesztet, az után, hogy közeli barátjával, Flavio Briatore vállalkozóval Szardínián találkozott, aki később fertőzöttnek bizonyult. A 83 éves, konzervatív pártok színeiben politizáló médiavállalkozó, üzletember Berlusconi háromszor volt Olaszország miniszterelnöke, 1994-től 1995-ig, 2001-től 2006-ig és végül 2008-tól 2011-ig. Jelenleg a Hajrá Olaszország nevű jobbközép párt európai parlamenti képviselője.