Több embert őrizetbe vettek egy melbourne-i tüntetésen

Melbourne, 2020. szeptember 5. Ausztrál rendőrök őrizetbe veszik a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalom elleni, engedély nélküli tüntetés egyik résztvevőjét Melbourne-ben 2020. szeptember 5-én. Ausztráliában Victoria államban van a legszigorúbb kijárási korlátozás, a rendelkezés értelmében reggel 8 órától délután 17 óráig nem szabad elhagyni a lakóhelyet 5 kilométeres távolságnál nagyobb mértékben, és csak egyszer lehet naponta kimenni, egy órára a szabadba. MTI/EPA-AAP/James Ross
Vágólapra másolva!
Az ausztrál rendőrség több embert őrizetbe vett egy engedély nélküli tüntetésen, amin a koronavírus-járvány alatti kijárási tilalom ellen emelték fel a szavukat szombaton Victoria államban - közölte a helyi média.
Vágólapra másolva!

A hatóságok figyelmeztetést adtak ki, hogy törvénytelenek az akár több száz résztvevőt is felsorakoztató megmozdulások.

A héten már őrizetbe vettek négy embert, akik a vád szerint uszították az embereket, hogy részt vegyenek a hétvégi, úgynevezett "Szabadság Napja" gyűléseken, tiltakozásokon.

Ausztrál rendőrök őrizetbe veszik a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalom elleni, engedély nélküli tüntetés egyik résztvevőjét Melbourne-ben. Forrás: MTI/EPA-AAP/James Ross

A Nine News Melbourne hírportál képeket közölt a fokozott mértékű hatósági jelenlétről a városban, illetve arról, hogy

a rendőrök összecsaptak a tiltakozókkal az egyik emlékhelynél.

Többeket őrizetbe vettek.

Ausztráliában Victoria államban van a legszigorúbb kijárási korlátozás a járvány miatt. A rendelkezés értelmében reggel 8 órától délután 17 óráig kijárási korlátozás van, nem szabad elhagyni a lakóhelyet 5 kilométeres távolságnál nagyobb mértékben, és

csupán egyszer lehet naponta kimenni egy órára a szabadba.

Daniel Andrews, az állam kormányfője szigorú figyelmeztetést intézett azokhoz, akik tiltakozni készülnének szombaton. Mint mondta, nem biztonságos, nem törvényes, teljesen önző azoktól, akik tiltakoznának a korlátozások ellen.

Hozzátette, hogy szombaton 76 új koronavírusos esetet regisztráltak 24 óra alatt, 11 ember meghalt. Az államban ezzel az eddigi halottak száma 661-re emelkedett.

Az országos összesítés szerint 748-an haltak meg Ausztráliában.

A Victoria állambeli fertőzési adatok megváltozni látszanak az augusztus eleji állapotokhoz képest, amikor naponta mintegy 700 esetet vettek nyilvántartásba.

A hat hete tartó korlátozást Melbourne-ben várhatóan szeptember 13-án oldják fel.