Elfogtak egy ellenzéki fehérorosz vezetőt a fehérorosz-ukrán határon

Minszk, 2020. szeptember 7. 2020. augusztus 24-én Minszkben készített kép Marija Kalesznyikaváról, a fehéroroszországi ellenzéki Koordinációs Tanács tagjáról. Sajtóértesülések szerint ismeretlenek szeptember 7-én elrabolták Kalesznyikavát a fehérorosz fővárosban. MTI/EPA/Taccjana Zenkovics
Vágólapra másolva!
A fehérorosz hatóságok elfogták a fehérorosz-ukrán határon Marija Kalesznyikava ellenzéki vezetőt, két társának pedig sikerült átszöknie Ukrajnába - közölte kedden a fehérorosz állami média. Egy szemtanú hétfőn arról számolt be, hogy látta, ahogy elrabolták őket.
Vágólapra másolva!

A BelTA hírügynökség és a Belarusz-1 tévécsatorna egybehangzó jelentése szerint Kalesznyikava megkísérelt törvénytelenül átkelni a határon, de elfogták. Két társának, Anton Radnenkavnak és Ivan Kravcavnak sikerült átszöknie a határon.

Mindhárman tagjai a fehérorosz ellenzéki Koordinációs Tanácsnak, és

mindhárman hétfőn tűntek el, nem reagáltak a telefonhívásokra.

2020. augusztus 24-én Minszkben készített kép Marija Kalesznyikaváról, a fehéroroszországi ellenzéki Koordinációs Tanács tagjáról Forrás: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Egy szemtanú hétfőn arról számolt be, hogy látta Minszkben, amikor Kalesznyikavát elrabolták, ismeretlenek betuszkolták egy kisbuszba.

Az Interfax ellenzéki forrásokra hivatkozva azt írta kedd reggel, hogy

egyikük sem tervezte a távozást hazájukból, sőt határozottan ellenezték ezt.

Feltételezések szerint először elfogták, majd a határra szállították őket a hatóságok emberei, és ott megrendezték Kalesznyikava szökési kísérletét.