Egy egész csoport tűzoltó vett üldözőbe New Yorkban egy biciklist augusztus 26-án, miután szemtanúi voltak annak, hogy a férfi megütött egy idős nőt. Az eset épp a tűzoltóállomás mellett történt.

Miután a tűzoltók utolérték a férfit, a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatták. A rendőrök a férfit aztán a helyszínen elfogták és őrizetbe vették.

Forrás: nypost.com

A térfigyelő kamera felvételen rögzítette, ahogyan az 53 éves Daniel Biggs biciklivel elteker az idős nő mellett, miközben ok nélkül szájon vágja. A támadás után hirtelen odasereglettek a tűzoltók, majd egészen az utca végéig kergették,  ahol elfogták, és azonnal rendőrt hívtak. Ezután az látható a videón, ahogy a rendőrök bilincsben kísérik Biggst.

A videó azóta elterjedt a közösségi oldalakon, a következő felirattal: 

Ne felejtsék el, a New York-i tűzoltók igazi hazafiak! Igazságos, jó emberek, akik nem állhatják a bűnözést, és amiben csak lehet, segítik a rendőrök munkáját. Ez alkalommal is megköszönjük nekik. 

A brooklyni Biggst testi sértés, zaklatás, fenyegetés, és súlyos testi sértés kísérletének vádjával tartóztatták le,  amelyből eredetileg óvadék fejében szabadult volna, ám a bíróság négy nappal később mégis úgy döntött, szabadlábon védekezhet - írta meg az nypost.com.

Forrás: nypost.com