Havazás váltotta a rekord meleget Coloradóban

Vágólapra másolva!
Hóval és nulla fok körüli hőmérséklettel érkezett meg a korai tél Colorado államba. Denverben kedden körülbelül 15 centiméternyi hó hullott, előző nap azonban még 34 fokot mértek.
Vágólapra másolva!

Rekord meleg időszak után kedden havazást és nulla fok körüli hőmérsékletet mértek Colorado államban- írja a Reuters. A meteorológiai szolgálat korábban jelezte, hogy egy Kanada felől érkező hidegfront hozza el a korai telet az államba.

Kedd reggelre Denverben 2 Celsius-fokra süllyedt a hőmérséklet, és körülbelül 15 centiméternyi hó hullott.

Egy nappal korábban azonban az állam fővárosában még 34 fokot mértek. Az adatok 150 éve tartó feljegyzése óta eddig körülbelül kéttucatszor fordult elő ilyen jelentős hőmérséklet-különbség egy nap leforgása alatt.

Jeff Berardelli, a CBS News meteorológusa szerint Coloradóban télen nem ritka az ilyen mértékű hőingás, azonban szeptemberben eddig erre nem volt példa - ahogy havazásra sem.

Az előrejelzések szerint Denver környékén még szerda estig lehet havazásra számítani, amit csütörtökön és pénteken már eső fog felváltani. A hegyekben azonban ennél tovább is kitarthat a hirtelen jött tél.