Tehervonattal ütközött egy személyvonat szerda reggel a nyugat-csehországi Kdyne település közelében. Az első jelentések szerint a balesetnek nincs halálos áldozata, de legalább húsz utas megsérült - számolt be a cseh közszolgálati hírügynökség (CTK).

A vonatbaleset szerda reggel nem sokkal 7 óra után történt a német-cseh határhoz közeli Kdyne kisváros külterületén

A motorvonat vélhetően a település határában a piros jelzés ellenére továbbhajtott, majd belerohant egy tehermozdonyba.

Az első jelentések szerint legalább húsz utas sérült megForrás: Cseh Tűzoltóság/HZS Plzenského kraje

A helyszínre  a tűzoltók mellett több mentőautót és két mentőhelikoptert is riasztottak. A kisvonaton körülbelül ötvenen utazhattak, akik közül az első hivatalos jelentés szerint legalább húszan sérültek meg az ütközés következtében.

Úgy tudni, hogy négy ember sérülései súlyosak - köztük van a személyvonat vezetője is - , őket mentőhelikopterekkel szállították a közeli plzeni és az egyik prágai kórházba. 

A személyvonat állítólag nem állt meg a piros jelzésnélForrás:Cseh Tűzoltóság/HZS Plzenského kraje

Mind a négy súlyos sérült eszméleténél volt, amikor a mentőhelikopterekkel kórházba szállították őket. A helyszínen a kollégák legalább 10-12 embert láttak el - nyilatkozta Mária Svobodová, a cseh mentőszolgálat szóvivője. A Cseh Vasúttársaság (CD) szóvivője, Martin Drápal később megerősítette, hogy a motorvonat vezetője figyelmen kívül hagyta a tiltó jelzést, és egy enyhe kanyart követően a fékezés ellenére belecsúszott az ott álló tehermozdonyba.