Szerdán is ötezer felett volt az elvégzett koronavírustesztek száma Szlovákiában, ebből pedig 178 lett pozitív, ami a járvány kezdete óta a második legmagasabb szám - számolt be a Paraméter.sk felvidéki hírportál.

Szeptember 4-én, pénteken volt az eddigi legmagasabb az új koronavírus-fertőzöttek száma,

akkor 226 esetben igazolták a megbetegedést.

Szeptember 8-án, kedden 161 fertőzöttet szűrtek ki, tegnap azonban még ennél is többet.

Szerdán 5 021 mintavételt vizsgáltak ki országszerte, ebből pedig 178 lett pozitív.

A járvány kezdete óta már összesen 370 966 koronavírustesztet végeztek el, és 5 066 esetben igazolták a megbetegedést.

Járványügyi szakember kérdez ki egy fiatalembert, még mielőtt az bemenne a pozsonyi Kramáre Egyetemi Kórházba kivizsgálásra 2020. április 8-án.Forrás: AFP/Jozef Klamar

A gyógyultak száma 54-gyel nőtt tegnap, így már összesen 3001-en vannak, akik igazoltan is leküzdötték a megbetegedést.

A halálos áldozatok száma továbbra is 37. Míg a nyitrai kórházban szerdán meghalt fiatal lányról, illetve a rózsahegyi  kórházban meghalt 78 éves férfiről a boncolás során nem állapítják meg, hogy a koronavírus-fertőzésnek is köze volt a halálához, addig a járvány halálos áldozatainak száma nem emelkedik.

Védőmaszkos nő és kislánya egy pozsonyi játszótéren 2020. április 30-án a koronavírus-járvány idején.Forrás: AFP/Vladimir Simicek

Szerdán 16-tal csökkent a koronavírussal összefüggésben kórházban kezelt páciensek száma, jelenleg 115-en vannak kórházban, közülük 95 személynél már igazolták a fertőzést, a többieknél a teszt eredményére várnak.

Intenzív osztályon 16 fertőzött van, mesterséges légeztetésre 8-an szorulnak.

Az aktív esetek száma jelenleg 2028.