Egy hónappal a pusztító robbanás után csütörtökön újra tűz van a bejrúti kikötőben, ami pánikot keltett a lakosság körében. Egy raktárban csaphattak fel a lángok.

Hatalmas tűz van Bejrút kikötőjében, egy detonáció pánikot váltott ki a lakosság körében - írja az ABC News. A raktárból felszálló fekete füstoszlopot a város számos negyedéből látni lehetett.

Az állami hírügynökség szerint egy raktárban csaptak fel a lángok, ahol olajat illetve gumiabroncsokat tárolnak.

Egyelőre nem tudni, hogy túlmelegedés vagy emberi mulasztás vezetett-e a tűzhöz. Az MTV helyi tévécsatorna értesülése szerint hegesztési munkák miatt kapott lángra a raktár.

A tűzoltók megkezdték az oltást, a munkában a hadsereg helikopterei is részt vesznek. A hatóságok lezárták a környező utakat, Marwan Abboud bejrúti kormányzó pedig felszólította az autósokat, hogy kerüljék a kikötőbe vezető utakat, hogy a tűzoltók minél gyorsabban tudjanak ezeken közlekedni.

George Kettaneh, a Vöröskereszt Llibanoni vezetője a Reuters-nek azt mondta, hogy nem kell újabb robbanástól tartani, és nem tudnak sérültekről sem. 

Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén Bejrút kikötőjébenForrás: MTI/EPA/Vael Hamzeh

Az ABC News helyi tévécsatornákra hivatkozva azt írja, hogy a környező irodákban lévő cégek felszólították a dolgozóikat, hogy hagyják el a területet. Több környékbeli önként fogta menekülőre.

Augusztus 4-én óriási robbanás rázta meg Libanon fővárosát, amikor a kikötőben felrobbant közel három ezer tonnyáni ammónium-nitrát. A katasztrófában több mint 190 ember halt meg, körülbelül 6500 sérültek meg, és több ezer épület vált lakhatalanná. 

A héten ez már a második alkalom volt, hogy felcsaptak a lángok a kikötőben: a kedden keletkezett kisebb tüzet gyorsan eloltották, de ez is pánikot keltett a város lakóiban.