Rekordot döntött az új fertőzöttek száma Spanyolországban

spanyolország, koronavírus
Pamplona, 2020. szeptember 8. A 2020. szeptember 7-én készült képen a koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő iskolások egymástól biztonságos távolságot tartva állnak sorban a tanév kezdetén a spanyolországi Pamplonában. MTI/AP/Alvaro Barrientos
Vágólapra másolva!
12 183 új koronavírus fertőzöttet és 48 halottat jegyeztek fel Spanyolországban az elmúlt 24 órában. A halottak száma ezzel közel 30 ezerre nőtt, de összességben sokkal jobb a helyzet, mint a tavaszi időszakban.
Vágólapra másolva!

Fernando Simon, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója szerint Spanyolországban a tartományok felében már lassulás figyelhető meg a koronavírus terjedését illetően. Több mint 12 000 új esetet regisztráltak az országban egy nap alatt, de főleg a fiatalok körében terjed a vírus, akiknek erősebb az immunrendszerük, ezért sokszor nem is mutatnak tüneteket - írja a Reuters.

Pénteken 4 708 ember tesztje lett pozitív, de több fertőzöttet csak most regisztráltak, így lett több mint 12 ezer új eset. Tavasszal 10 858 volt a legmagasabb napi új fertőzöttek száma.

A 2020. szeptember 7-én készült képen a koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő iskolások egymástól biztonságos távolságot tartva állnak sorban a tanév kezdetén a spanyolországi Pamplonában. Forrás: MTI/AP/Alvaro Barrientos

Továbbra is a madridi autonóm közösségben szűrik ki a legtöbb új esetet, egy nap alatt 1427 személynél mutatták ki a koronavírust. A második legtöbb új fertőzött Baszkföldön van - számuk 563-mal emelkedett -, amelyet Andalúzia követ 403 esettel.

Kórházi ellátásra 8658-an szorulnak a vírus okozta Covid-19-megbetegedés miatt, közülük 1181 pácienst kezelnek intenzív osztályon, ami az ellátási kapacitások 7,5 százalékát jelenti országosan.
Az elmúlt egy napban 1124 kerültek kórházba, míg 919-en már gyógyultan hagyhatták el az egészségügyi intézményeket.

Az eddigi fertőzöttek száma a gyógyultakkal és halottakkal együtt már meghaladja az 566 ezret, ami Oroszországot nem számítva Európában a legmagasabb, azonban már nem halnak bele a betegségbe annyian, mint tavasszal, amikor a napi halélesetek száma meghaladta a 800-at is.