Még mindig nem sikerült teljesen eloltani a bejrúti kikötőben tegnap keletkezett tüzet - közölte egy helyi tévécsatorna. A tüzet helikopterekkel is oltják, sérültről egyelőre nem tudni.

A tűz nagy részét a hadsereg, a tűzoltók a polgári védelmi csapatokkal kordában tartják, de még mindiig nem sikerült teljes egészében eloltani - közölte egy helyi tévécsatorna, az al-Jadeed. A csütörtök reggel  a kikötő raktárában keletkezett tűz pánikot keltett a lakosságban, sokan a fürdőszobájukba zárkóztak, az ablakokat leszedték a helyükről, nehogy megsebesüljenek az üvegszilánkoktól - mint ahogy az az egy hónappal ezelőtti robbanás után történt. 

Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén Bejrút kikötőjében 2020. szeptember 10-énForrás: MTI/EPA/Vael Hamzeh

Az eddigi információk szerint a kikötő raktárában olajat és gumiabroncsokat tároltak, főleg utóbbi eloltása okoz gondot. 

Michel Aoun libanoni elnök azt mondta, a tűz műszaki hiba vagy gondatlanság miatt keletkezhetett, de nem zárható ki a szándékos gyújtogatás sem. További gondot okoz a város ellátásában, hogy más, helyi források szerint a kikötőben tárolt, a Vöröskereszt által adományozott több ezer élelmiszercsomag is elégett a tűzben.