A hadsereg fejlesztését jelentette be a görög miniszterelnök

Vágólapra másolva!
Görögország vadászgépeket és hadihajókat vásárol, valamint 15 ezer katonával bővíti hadseregét - jelentette be Kiriákosz Micotakisz görög miniszterelnök szombaton.
Vágólapra másolva!

Az ország északi részén található Szalonikiben tartózkodó kormányfő elmondta: Görögország 18 vadászgépet vásárol a francia Rafale-tól, valamint hadihajókkal és helikopterekkel bővíti hadseregét. Emellett

15 ezer új hivatásos katonát toboroznak a következő öt évben, és megerősítik a nemzeti védelmi ipart.

Micotakisz hozzátette: a fejlesztésekkel új munkahelyek ezrei jönnek létre.

A miniszterelnök egyúttal hangsúlyozta: Athén kész békésen rendezni a földközi-tengeri földgázmezők miatt kialakult konfliktusát Ankarával. Hozzátette: ha a feleknek nem sikerül megegyezniük, a Nemzetközi Bíróság elé kerülhet a vita.

A NATO keretében szövetségeseknek számító Törökország és Görögország között a Földközi-tenger keleti medencéjében rejlő földgázmezők felfedezését követően kiéleződött a feszültség. Az elmúlt hetekben több pengeváltásra került sor a szomszédos országok között, miután

Törökország egy kutatóhajóval és hadihajókkal megjelent a görög szigetek közelében található, vitatott hovatartozású felségvizeken.

Micotakisz szombaton azzal vádolta Törökországot, hogy Európa keleti határait fenyegeti, és veszélybe sodorja a regionális biztonságot.