Legalább tizenkét ember meghalt és 21-en eltűntek Nepál keleti részén a heves esőzések kiváltotta földcsuszamlásokban - közölte a nepáli belügyminisztérium szóvivője vasárnap.

Murari Vaszti szerint a fővárostól, Katmandutól mintegy száz kilométerre keletre található Bahrabise településen tíz ember halt meg, amikor egy földcsuszamlás több házat is elsöpört. Két másik halálos áldozat az északkeleti Baglung településen vesztette életét szintén földcsuszamlás miatt.

Vaszti szerint a mentőegységek most azon vannak, hogy felkutassák az eltűnteket.

Kép egy korábbi nepáli földcsuszamlásról - az ország hegyvidékén a földcsuszamlások gyakori jelenségnek számítanakForrás: MTI/EPA/NEPAL ARMY/-------------------

Szeptember 3-án is legalább tizenkét ember halt meg és 36-an eltűntek Nepál északnyugati részén villámárvizekben és egy földcsuszamlásban.

Az árvizek és földcsuszamlások megszokott jelenségnek számítanak a hegyvidéki Nepálban a monszunévszak során, amely rendszerint júniusban kezdődik és általában szeptember közepéig tart. Hivatalos adatok szerint az idén eddig 314 ember halt meg és 160-an sérültek meg, illetve 111-en tűntek el az áradások következtében az országban.