Óriási pusztítás az Egyesült Államokban, halálos áldozata is van a Sally hurrikánnak - videó

Sally hurrikán
Orange Beach, 2020. szeptember 16. A kikötőből egy út mellé sodort hajó az Alabama állambeli Orange Beachen 2020. szeptember 16-án, miután a Sally hurrikán megérkezett a térségbe, és tengervízzel árasztotta el a part menti területeket. MTI/AP/Gerald Herbert
Vágólapra másolva!
Rendkívül súlyos károkat okozva érkezett az Egyesült Államokba a Sally hurrikán a héten, 550 ezer embert áram nélkül hagyva. Eddig egy ember halt meg a katasztrófában és százakat kellett kimenekíteni az árvizes területekről - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A floridai Pensacolában egy elszabadult uszály hidat rongált meg, míg az Alabama állambeli Orange Beachen az út mellé sodort egy hajót a hatalmas erejű hurrikán.

Hajót sodort a partra a vihar Forrás: MTI/AP/Gerald Herbert

Ginny Cranor, Pensacola tűzoltóparancsnok közölte, hogy

négy óra alatt négyhavi eső zúdult a városra.

Az alabamai Orange Beache településen egy ember meghalt, egy pedig eltűnt. Az államban földcsuszamlások is történtek, a szél helyenként 169 kilométer/órás sebességgel pusztított.

Helyi jelentések szerint, ahogy a hurrikán észak felé haladt, 550 ezer ember marad áram nélkül szerda éjszaka. Egyes helyeken 45 cm eső esett. A rendőrség közölte az érintett lakókkal, hogy maradjanak otthon és ne menjenek ki megnézni a károkat. Több útra kidőlt fák estek, de volt olyan híd, amelyen felborult egy kamion.

Vízzel elöntött utca a floridai Pensacolában 2020. szeptember 16-án Forrás: MTI/AP/Gerald Herbert

Több helyen akkora eső esett rövid időn belül, hogy az árvíz a járművek feléig felért. Az alabamai Gulf State Park mólója is jelentős károsodásokat szenvedett.

Vízzel elöntött utca a floridai Pensacolában 2020. szeptember 16-án Forrás: MTI/AP/Gerald Herbert

Mississippi és Lousiana államokat is elérte a vihar, előbbiben strandokat és autópályákat árasztott el s víz, utóbbiban pedig alacsonyan fekvő ingatlanokat.

Florida, Alabama és Mississippi államokban szükségállapotot hirdettek, előbbi kettőben továbbra is fennáll az életveszély a heves esőzések miatt, erre figyelmeztették a lakosságot is.