Donald Trump: A kormány további 13 milliárd dolláros segítséget ad a farmereknek

Horizontal US President Donald Trump speaks to supporters at a "Great American Comeback" event at Central Wisconsin Airport in Mosinee, Wisconsin, on September 17, 2020. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)
Donald Trump Mosinee-ben
Vágólapra másolva!
Az amerikai kormányzat az eddigi több tízmilliárd dolláros segítséget további azonnali 13 milliárd dollárral egészíti ki - jelentette be Donald Trump amerikai elnök csütörtök este a Wisconsinban tartott választási nagygyűlésén.
Vágólapra másolva!

Az újraválasztására készülő elnök az idén már ötödször járt kampányúton a középnyugati Wisconsinban, amelyet úgynevezett csatatér vagy ingadozó államként tartanak számon, vagyis az ott élők nem egyértelműen republikánusok vagy demokrata párti szavazók. Négy évvel ezelőtt Trumpnak sikerült győznie Wisconsinban, ahol addig inkább a demokrata párti politikusok és politikusjelöltek voltak az erősebbek.

Anyagi segítség, munkahelyteremés

Az alig ötezer lelket számláló Mosinee városkában rengetegen voltak a nagygyűlésen és az elnök beszédét többször is szűnni nem akaró taps szakította meg. Donald Trump azonban nemcsak anyagi segítséget helyezett kilátásba és munkahelyteremtést ígért, hanem erőteljesen bírálta demokrata párti kihívóját, Joe Bident is.

Donald Trump Mosinee-ben Forrás: AFP/Mandel Ngan

Emlékeztetett arra, hogy az előző, Barack Obama vezette kormányzat, amelynek alelnöke Biden volt, tömegesen szervezett ki amerikai munkahelyeket külföldre, és Biden szerinte kiárusította az amerikai Középnyugat iparát.

- mondta.

Aluszékony Joe

Visszatérően és más ügyekben is bírálta Joe Bident. Felidézte, hogy a demokrata párti elnökjelölt egyszer egy rendezvényen összekeverte, hogy a szenátusba pályázik-e, vagy az elnökségre. Trump következetesen "Aluszékony Joe"-nak nevezte Bident.

Ha Biden győz, Kína győz

Az amerikai elnök leszögezte: Biden "fél évszázadon keresztül minden tragikus globális kiárusítást támogatott, beleértve a NAFTA-t (az észak-amerikai szabadkereskedelmi társulást, amelyet a Trump-kormányzat egy másik egyezménnyel váltott fel). Trump szerint abban is van felelőssége Bidennek, hogy Kína bekerült a Kereskedelmi Világszervezetbe (WTO).

"Nagyon egyszerű: ha Biden győz, akkor Kína győz"

- állította.