Így sétált el a kamerák előtt a férfi, aki a feleségével halálra kínozta ötéves fiát

AJ Freund, Andrew Freund Sr, JoAnn Cunningham, gyilkosság, börtön, 2019, GIF
Vágólapra másolva!
Évtizedeket tölthet börtönben az az amerikai férfi, aki feleségével együtt rendszeresen bántalmazta kisfiát. Az ötéves gyerek 2019 áprilisban végül meg is halt, röviddel az után, hogy szülei, a 61 éves Andrew Freund, és felesége, a 37 éves JoAnn Cunningham büntetésképpen megverték, amiért bepisilt. A nőt már nyáron elítélték, ő még férjénél is súlyosabb ítéletet kapott. 
Vágólapra másolva!

A pénteki tárgyaláson Freundot bűnösnek mondták ki, és súlyos testi sértés, gondatlanságból elkövetett gyilkosság, és bűnjelek megsemmisítése, illetve rejtegetése miatt

30 év börtönre ítélték, melyből leghamarabb 19 év letelte után szabadulhat. Az anyát, JoAnn Cunninghamet még nyáron elítélték gyilkosság miatt, neki 35 évet kell börtönben töltenie.

Az apa a történtek után úgy tett, mintha napok óta nem találná a gyerekét, és nagyon aggódna érte: bejelentette az eltűnését, kétségbeesést színlelve sorolta, hol keresték eddig a gyereket:

A rendőrök csoportokba verődve, nagy erőkkel keresni kezdték a fiút. Ám később találtak egy videót Cunningham telefonján, melyen a kisfiú volt látható, testén zúzódásokkal, kötszerekbe burkolva.

A videón egy nő - valószínűleg Cunningham - kiabálva szidta a gyereket, amiért az összepisilte az ágyát.

Forrás: thesun.co.uk

Az apa bírósági kihallgatása során felolvasták azokat a mondatokat, melyeket a férfi korábban a rendőröknek mondott. Azt állította, hogy Cunningham ölte meg a gyereket.

Elmondta, hogy felesége hívta őt, tavaly április 15-én, hogy a gyerek nem lélegzik. Hozzátette, hogy

a nő egy zuhanyrózsával vágta fejbe többször a gyereket, amiért bepisilt. Ezután azt mondta, hogy ő megpróbálta újraéleszteni a fiukat, ám nem lehetett, ezért később egy műanyag zacskóba rakták, két nappal később pedig eltemették.

Amikor a gyerek holttestét később megtalálták, Freund úgy tett, mintha csak minimális szerepe lenne a gyereke halálában, és

megpróbált mindent a feleségére hárítani.

Azzal próbálta magát mentegetni, hogy ő próbálta meggyőzni a nőt, hogy ne veréssel, csak hideg zuhannyal büntesse, ám hiába.

Azonban, mint kiderült, amikor látta, hogy a gyerek nem lélegzik, ahelyett hogy értesítette volna a rendőröket és a mentőket, megpróbálta elrejteni a bűnjeleket, és falazni a nőnek.

Forrás: thesun.co.uk

A kisfiút ráadásul már korábban is mindketten rendszeresen bántalmazták:

négy hónappal a kisfiú halála előtt, egy orvosi vizsgálaton derült ki, hogy szülei rendszeresen verik, a gyerek pedig mindezek ellenére védeni próbálta őket.

Azt mondta, véletlenül ütötték meg, illetve hogy nem a szülei, hanem egy idegen verte meg.

A boncoláson pedig több súlyos sérülést is találtak a fején, és agyduzzanata is volt - írja a TheSun.