Brutális dolgot tett hét hónapos terhes feleségével egy indiai férfi: felvágta az asszony hasát, majd magára hagyta súlyos sérüléseivel. A 35 éves nő szülei elmondták, a férfi mindezt azért tette, mert kíváncsi volt a gyereke nemére. Öt lány után ugyanis fiút szeretett volna, mivel Indiában kevésbé számít értékesnek egy kislány.

Miután a nőt életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították, férjét szinte azonnal elfogták.

A rendőrök még vizsgálják az eset okát és körülményeit.

Egyelőre azt sem tudják, hogy a férfi milyen szerszámot használt a nő hasának felvágásához.

A nő szüleit is kihallgatták, akik azt állították, hogy a férfi azért vetemedett ilyen kegyetlenségre, mert szerette volna megtudni, hogy öt lánya után valóban fia születik-e.

A fiatal anya állapota még mindig kritikus, a Bareilly kórházban kezelik. A babáról egyelőre semmit nem lehet tudni.

A sokkoló eset jól tükrözi, hogy Indiában mennyivel magasabb a fiúgyerekek presztízse a lányokénál.

Egyáltalán nem ritka az sem, hogy

a lánycsecsemőket egyszerűen kidobják, vagy megölik.

Tavaly júniusban az interneten vírusként terjedt el egy Twitteren megosztott videó, melyben egy élő, újszülött kislányt találtak egy szemétkonténerben.

Egy helyi újságíró és filmrendező, Vinod Kapri, és felesége, Shakshi Joshi később megírták, hogy a kislány a nagauri JLN kórházba került, örökbefogadása pedig már folyamatban van.

Egy 2017-es vizsgálat szerint egy Új-Delhiben található egészségügyi központban
havonta legalább három lánycsecsemőt dobnak ki a szemetesbe.

Hasonló számokat mutatnak a többi, Indiában található kórház, árvaház és rendőrőrs által közzétett adatok is, melyekbe szintén kerülnek be magukra hagyott csecsemők és kisgyerekek, akik arra várnak, hogy otthonra és családra találjanak.

És ők még szerencsésnek számítanak, hiszen még élnek, amikor rájuk találnak. A helyi hírek sokkoló számadatokat közölnek a születésük után meggyilkolt, eltemetett csecsemőkről,

illetve azokról is, akik még élve kerültek ki az utcára, bokrok mélyére, vagy szemetesbe, de mire rájuk találtak, már halottak voltak.

Indiában épp ezért létrehozták az úgynevezett "bölcső-rendszert", ami egy olyan szervezet, amely megmenti a haláltól az olyan gyerekeket, akik szegény, éhező családokba születnek, ezért inkább tehernek, mint értéknek számítanak - írta a Mirror.