Megtámadja a rendőröket egy migránsbanda Párizsban, mert letartóztattak egy bűnözőt – videó

Vágólapra másolva!
Lopott autóval menekült és el akart ütni egy rendőrt egy 16 éves fiú vasárnap Párizs egyik külvárosában, de a védekező rendőr meglőtte a sofőrt. Három francia rendőr megsérült – közülük ketten súlyosan – amikor egy igazoltatás elől menekülő autó sofőrje rendőrautónak ütközött. A hétvégén ismét több támadás érte a hatóságokat Franciaországban - számol be az esetekről a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Egy 16 éves fiú könnyebben megsérült vasárnap, amikor a rendőrök rálőttek, mert egy lopott járművel menekült a Párizstól délnyugatra fekvő Rambouillet-ben. A rendőrök egy szabálytalanul parkoló autóst igazoltattak vasárnap délután, de a sofőr hirtelen gázt adott és elmenekült. A fiatalember menekülés közben megpróbált elütni egy autója mellett álló rendőrt, aki miután észlelte a fenyegetést, rálőtt a sofőrre a szolgálati fegyverével. A 16 éves ámokfutó könnyebb sérülést szenvedett a karján, vélhetően emiatt ütközött egy másik járművel az Yvelines megyei Saint-Cyr l'École közelében, ahol a rendőrök elfogták. A gyanúsítottat kórházba szállították, ellene hatósági intézkedéssel szembeni ellenállás, lopás és emberölési kísérlet vádjával indult eljárás.

Autós üldözés volt szombat hajnalban a nyugat-franciaországi Lorient-ben is. A Bűnüldözési Brigád (BAC) tagjai egy buszsávban haladó autóra lettek figyelmesek, de a sofőr menekülni próbált, amikor a rendőrök megállásra szólították fel. A száguldó autó vezetője két kereszteződésben áthajtott a tilos jelzésen, majd frontálisan ütközött egy rendőrautóval, amely erősítésnek érkezett a helyszínre. A rendőrségi autóban ülők közül három egyenruhás megsérült, ketten súlyosan, számolt be a francia rendőrszakszervezet (SGP) szóvivője a France 3 csatornának.

Az egyik rendőr többszörös lábtörést szenvedett, őt megműtötték, míg kollégája a fején sérült meg, őt kórházban ápolják. A menekülő járműben is hárman sérültek meg, őket szintén kórházba szállították, számolt be az Actu17.fr francia hírportál.

A Párizstól északra fekvő Sarcelles városában egy színes bőrű fiatalokból álló banda tagjai dulakodni kezdtek a rendőrökkel, amiért azok letartóztatták a banda egyik tagját. Az eseményről készült videófelvétel a közösségi médiában is megjelent.