A férfi 161 millió fontot nyert feleségével 2011-ben, és attól a naptól kezdve átlagban heti 100 ezer fontot költött a haláláig – írta a Mirror.

Colin Weir és felesége, Christine Európa legnagyobb lottóján, a EuroMillions sorsoláson nyerték a 161 millió fontos (körülbelül 63 milliárd 603 millió forint) összeget, amelyből Colin haláláig 40 millió fontot költöttek el.

A nyolc év alatti költéssel kapcsolatban még egy pénzügyi szakértő is azt mondta, hogy 40 milliót nyolc év alatt melós elkölteni. Szemléletesebben ez azt jelenti, mintha nyolc éven keresztül minden héten vennének egyet a legújabb Porsche 911 Carrerából, így a nyolcadik év végére összesen 416 Porschéjuk lenne.

A 71 éves korában meghalt férfi sem vetette meg az autókat, ezért vásárolt is négy luxusautót, amelyek egy 10 ezer font értékű Bentley Arnage, egy 28250 font értékű Jaguar F-Pace SUV, egy 24 ezer fontos Mercedes Benz E Osztály Estate és egy 35 ezer fontos Mercedes Benz V Osztály kisbusz voltak. Ez a autópark majdnem 40 millió forintot tesz ki önmagában.

Colin Weir azonban nemcsak autókra, de házakra is költött, például 2018-ban megvásárolta az 1,1 millió fontot érő ötszobás tengerparti otthonát, amelyben 2019. decemberi haláláig élt. Ezenkívül feleségének Christine-nek megvásárolta a 3,5 millió fontot érő, Frognal House elnevezésű kúriát a tengerparti Troon település közelében. Így Weir-ék majdnem 18 milliárd 165 millió forint értékben vásároltak házakat.

Ezenfelül Colin halála előtt nem sokkal a kedvenc foci csapatát is nem kis összeggel támogatta azzal, hogy 55 százalékos részesedést vásárolt a Galsgow-i székhelyű Partick Thistle futball klubban.

Colin Weir 2019 decemberében halt meg 71 évesen, egy szepszis és egy „akut májsérülés" szövődményeként.