Meztelen felnőtteket mutogatnak gyerekeknek egy dán közszolgálati tévéműsorban

Vágólapra másolva!
Egy dán gyerekműsorban meztelen felnőttekkel igyekeznek megtanítani a gyerekeknek, hogy az emberi testet mindenhogyan el kell fogadni. A vendégek között volt transznemű is, aki arról beszélt a gyerekeknek, hogy ő nem lány, de nem is fiú, hanem kicsit mind a kettő - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Arra tanítják a gyerekeket, hogyan gondolkozzanak pozitívan saját testképükről az Ultra Smider Toyet (nagyjából: Ultra ledobja a ruhákat) című gyerekműsorban. Ebben felnőtteket mutatnak teljesen meztelenül a stúdióban ülő mindössze 11-13 éveseknek. Minden adásban öt felnőtt van, akik a gyerekekben felmerülő kérdésekre válaszolnak – ezek vonatkozhatnak a testük bármelyik részére, így a nemi szerveikre is.

Forrás: V4NA

A beszélgetésen feltűnnek transznemű vendégek is. Az egyik ilyen felnőtt arról beszélt a gyerekeknek, hogy ő nem fiú, és nem is lány, hanem kicsit mind a kettő.

Az Ultra Smider Toyet műsorvezetője, Jannik Schow elmondta, hogy sokan felháborodtak a műsoron, amiért a meztelenséget és a gyerekeket együtt mutatják benne. Szerinte azonban itt nem a nemiségről és a szexről van szó, csupán azt akarják megtanítani, hogy az emberi testet természetesnek kell venni és mindenhogyan el kell fogadni.

A műsor tavaly díjat is nyert a dániai televíziós fesztiválon. Ez ellen élesen tiltakozott a Dán Néppárt politikusa, Peter Skaarup, aki szerint rendkívül vulgáris módot választott a műsor arra, hogy a gyerekeket a nemi szervekről tanítsa.