A legfőbb ügyész kikérte a szexuális bűnöző, Jeffrey Epstein magángépeinek utaslistáját, ami pánikot keltett híres és gazdag barátai körében. Ami már most biztosnak tűnik, hogy a gépen András herceg, Bill Clinton, és Kevin Spacey is utazott. Epstein a vád szerint fiatal lányokat zaklatott szexuálisan, és közvetített ki másoknak. A kislányoknak fizetett, nem csak azért mert molesztálta őket, de azért is, hogy más lányokat vigyenek neki. Korábban egyszer kapott egy nagyon enyhe börtön büntetést. Akkor azonban csak az éjszakákat kellett a cellájában töltenie. Egyes vallomások szerint még ebben az időben is zaklatott fiatal lányokat. Mielőtt elítélhették volna komolyabban, vagyis hosszú évekre börtönbe kerülhetett volna, valódi körülmények közé, meghalt. A jegyzőkönyv szerint öngyilkos lett. 

Denise George pert indított Epstein hagyatékával szemben, melyben 22 vádpontra hivatkozott: nemi erőszak, gyerekbántalmazás és elhanyagolás, emberkereskedelem, kényszermunka és prostitúció is volt közöttük.

Az ügyésznő az utaslisták mellett jelentéseket vár gyanús viselkedésről, és a pilóták által készített feljegyzéseket is kérte ellenőrzésre. Az idézés emellett azt is követeli, hogy hozzák nyilvánosságra Jeffrey Epstein magángépein szolgáló munkatársak nevét és elérhetőségét.

David Rodgers pilóta 2009-ben naplót adott a nyomozáshoz, mely szerint András herceg, Bill Clinton, Kevin Spacey és Naomi Campbell is utaztak a Epstein magángépén.

Az áldozatok ügyvédei szerint a 2009-es naplóban nem volt szó Larry Visoski főpilóta repüléseiről, aki több mint 25 éven keresztül utazott Epstein gépein. Epstein mádámját, Ghislaine Maxwell -t, aki szintén vezetett helikoptereket a privát szigetre, szexuális visszaéléssel vádolták, ezért börtönben várja a tárgyalását - írja a Bors a Mirror cikkére hivatkozva.

Ghislaine MaxwellForrás: MTI/EPA/UN PHOTO/Rick Bajornas

Maxwell korábban Epstein barátnője volt, később pedig legfőbb segítője és bizalmasa lett. A helyi hírek szerint a kiskorúak elleni szexuális bűncselekmények elkövetésekor rendszeresen mellette állt, és

nemcsak, hogy falazott neki, de időnként maga is részt vett a szexuális visszaélésekben. Többször is ő maga "készítette elő" az áldozatokat : kifaggatta őket életkörülményeikről, családi viszonyaikról, majd miután elnyerte a bizalmukat, meghívta őket Epstein villájába.

 Maxwellt tavaly nyáron tartóztatták le, amelyből óvadék ellenében sem kerülhet szabadlábra.

Amennyiben bűnösnek ítélik, 35 év börtönt is kaphat.

Ahogyan korábban megírtuk, a milliárdos üzletembert, akinek több híres politikust, üzletembert, és művészt is személyesen ismert, tavaly nyáron azzal vádolták meg, hogy fiatal lányokat zaklatott, és kényszerített szexuális szolgáltatásra. Miután szexuálisan zaklatta a fiatal lányokat, pénzt adott nekik. Volt akinek azért is fizetett, hogy más, szintén fiatal lányokat vigyenek el hozzá.

Jeffrey EpsteinForrás: AFP/Ho

A vádirat szerint a 66 éves Epstein 2002 és 2005 között emberkereskedelemmel foglalkozó hálózatot működtetett, amelynek szándékosan

kiskorú lányokat, köztük 14 éves gyerekeket csalt New York-i lakásába és a floridai Palm Beachen lévő villájába, illetve "közvetített ki", továbbá ő maga is szexuálisan zaklatta őket. 

Bár Epsteint letartóztatása során 24 órás megfigyelés alatt tartották, a helyi hírek szerint a börtönben felakasztotta magát. Noha eleinte a boncolás során sem tudták kideríteni a halál okát és körülményeit, csonttöréseiből, és nyaksérüléseiből az orvosok erre következtettek. 

Az áldozatok közül többen is dühösen fogaták a férfi halálhírét, illetve azt, hogy a börtönben nem figyeltek rá eléggé. Szerintük ugyanis azzal, hogy meghalt, megmenekült a rá váró büntetéstől, amit nagyon is megérdemelt volna.

Egész életünkben az általa okozott sérülésekkel kell élnünk, miközben neki soha nem kell szembenéznie a bűneivel, azzal a fájdalommal és traumával, amelyet másoknak okozott

- mondta az egyik áldozat, Jennifer Araoz, akit Epstein 15 évesen erőszakolt meg.