Továbbra is gyorsan terjed a vírus Ukrajnában

koronavírus, vírus, járvány, Ukrajna,  maszk, védőfelszerelés, tömegközelekedés, busz, utazás
Védőmaszkot viselő utasok egy trolibuszon Kijevben.
Vágólapra másolva!
Továbbra sem lassul számottevően a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, keddre is csaknem 2900 új beteget regisztráltak, a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma pedig velük együtt már meghaladta a 181 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.
Vágólapra másolva!

A közölt adatok alapján az elmúlt napon 2884 új esettel 181 237-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 59 újabb halálos áldozattal 3642-re emelkedett, miközben eddig 79 901-en gyógyultak meg, közülük előző nap 1717-en.

Jelenleg 97 694 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 1108-cal nőtt egy nap alatt. Múlt szerdán regisztrálták a járvány kezdete óta a legtöbb új fertőzöttet, 3584-et, az eddigi legtöbb napi halálos áldozatot, 76-ot pedig múlt kedden.

Hét halálos áldozat egy nap alatt Kijevben

Területi bontásban előző nap a legtöbb új beteget, 372-t a kelet-ukrajnai Harkiv megyéből jelentették, a második legtöbbet, 293-at pedig a nyugati országrészben lévő Ternopil megyéből.

Védőmaszkot viselő utasok egy trolibuszon Kijevben Forrás: NurPhoto via AFP/Maxym Marusenko

Az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosban,

Kijevben előző nap 270 új beteget és hét újabb halálos áldozatot jegyeztek fel.

Velük együtt az igazolt fertőzöttek száma már meghaladta a húszezret, a halálos áldozatoké 325-re nőtt.

A miniszter szerint feszült a járványhelyzet

Vitalij Klicsko főpolgármester online tájékoztatóján beszámolt arról, hogy a koronavírusos-fertőzéses esetek megjelenése miatt Kijevben öt iskolában teljesen, 122-ben pedig részlegesen - összesen 328 osztályban - kellett beszüntetni a tanítást, azaz a gyermekek mostantól távoktatásban tanulnak.

Az óvodák közül egyet zártak be teljesen, továbbá 15 csoport nem fogadhatja a gyermekeket. Hozzátette, hogy jelenleg az óvodákba most fele annyi gyerek jár, mint amennyit az intézmények fogadóképessége megengedne.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter az RBK-Ukrajina hírportálnak adott interjújában eléggé feszültnek minősítette a koronavírusos járványhelyzetet Ukrajnában.

Szavai szerint

hétfő reggeli adatok alapján a harminc ezer ágyból 13 108 volt foglalt.