A radikális baloldal jelszavának skandálására kényszerítette az Emmy-díjátadó műsorvezetőjét egy színész

Vágólapra másolva!
Rendkívül kínos jelenetben vett részt Jimmy Kimmel, az ismert amerikai televíziós show-műsorvezető és humorista az Emmy-gálán. Az egyik díjátadás előtt Anthony Anderson fekete színész arra szólította fel többször is, hogy egyre hangosabban mondja: Black Lives Matter. Kimmel demokrata szimpatizáns, többször bírálta Trump elnököt. Idén nyáron a radikális baloldal nyomására mégis kénytelen volt bocsánatot kérni, mert évtizedekkel ezelőtt feketének maszkírozva parodizálta Karl Malone kosárlabdázót. Kimmel reakciója alapján úgy tűnt, nem tudott előre arról, mi fog történni, és a televíziós közvetítésben egyszer le is keverték a hangot Anderson szavai közben, Kimmel pedig láthatóan nagyon zavarban és megalázva érezte magát. 
Vágólapra másolva!

A 72. Emmy-díjátadó műsorvezetője Jimmy Kimmel ismert amerikai televíziós showman volt, nem először. Az egyik díj átadása előtt a házigazda Jimmy Kimmelhez Anthony Anderson fekete színész lépett oda, és azt mondta, a jelöltek felsorolása előtt mondani szeretne valamit.

Kimmel azt válaszolta, nem így döntöttek a próbán, de Anderson hosszas monológba kezdett arról, hogy ez lett volna minden idők "legfeketébb" Emmy-díjátadója, ha a koronavírus-járvány nem akadályozza meg (a műsort nézők nélkül közvetítették, a jelölteket saját otthonából, interneten keresztül kapcsolták). Néhány hasonlat után felszólította Kimmelt, hogy tapsoljon annak, milyen sok fekete jelölt volt idén ("Ez az a pont, ahol a fehér emberek tapsolni kezdenek" - mondta), Kimmel ezt kényszeredetten meg is tette, majd Anderson elkezdte kántálni azt, hogy "Black Lives Matter", és Kimmelnek egyre hangosabban ismételgetnie kellett.

Végül Anderson politikai kampányolásba kezdve azt mondta: "Hangosabban, Jimmy! Mondd úgy, hogy Mike Pence (az amerikai alelnök - a szerk.) is hallhassa!

Az amúgy demokrata és Trump-ellenes Kimmel valószínűleg azért is kényszerült bele a kínos szerepbe, és azért nem mert határozottabban reagálni, mert a radikális baloldali Black Lives Matter-hullám vádjai nyáron őt is elérték. A műsorvezető ugyanis a kilencvenes években paródiaműsorában feketére maszkírozva parodizálta Karl Malone-t.

Malone az egyik legismertebb kosárlabdázó volt akkor, a Dream Team egyik tagja,

a "black face" (vagyis a feketére maszkírozás) pedig teljesen megszokott volt a 2000-es évek elejéig a paródiákban.

Több humoristát is bocsánatkérésre kényszerítettek idén nyáron. Jimmy Fallonról egy 2000-ben készült felvétel került elő, amelyben Chris Rockot parodizálja. Fallon egy teljes adáson keresztül magyarázkodott és kért bocsánatot, annak ellenére, hogy maga Rock (aki egyébként jó barátja Fallonnak) a New York Timesnak nyilatkozva megvédte, és azt mondta, semmi sértő nem volt a paródiában, és igenis számít, hogy valaki sértő szándékkal csinálja, vagy nem.

Jimmy Fallon Chris Rocknak maszkírozva

Kimmel is bocsánatot kért a Malone-jelenetért, de ezúttal ennél még megalázóbb jelenetben kényszerült szerepelni.

A műsor nézői közül sokan jelezték a Twitteren, hogy a jelenet rendkívül megalázó volt Kimmel számára. Egyikük, Dave Rubin politikai kommentátor, YouTube-sztár például szánalmasnak, szégyenlősnek és férfiatlannak nevezte, aki úgy tapsolt, mint egy fóka és úgy ismételgette a radikális baloldali jelszót, a Black Lives Mattert, mint egy papagáj.