Szlovéniában szerdán 122-vel 4816-ra nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, az áldozatok száma pedig 144-re emelkedett. Eközben a kormány szerda késő este elfogadta a legújabb gazdaságélénkítő csomagtervet, amelyről a jövő héten szavaznak majd.

A tervezett törvényjavaslat meghosszabbítja azokat az intézkedéseket, amelyek a rövidített munkaidőre és bérkompenzációra, valamint a munkahelyek védelmére vonatkoznak, továbbá rendelkezik az egészségügy és a szociális intézmények finanszírozásáról.

Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint szerdán 122-vel 4816-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Kedden még 136 új esetről számoltak be. Két új haláleset történt, így a járvány eddigi áldozatainak száma 144-re emelkedett. A diagnosztizált betegek közül 63-an vannak kórházban, közülük tizenhármat ápolnak intenzív osztályon.  Az aktív fertőzöttek száma 1400.

Szlovénia újabb szigorításokra készül a koronavírus-járvány miattForrás: AFP/Jure Makovec

Csökken az új fertőzöttek száma Horvátországban

Vili Beros horvát egészségügyi miniszter a kormány csütörtöki ülésén elmondta: heti viszonylatban harmadik hete csökken az új koronavírussal fertőzöttek száma az országban.

A fertőzöttek aránya 5,2 százalékkal esett vissza múlt héthez képest, a kórházi ellátásra szoruló betegek száma pedig 13 százalékkal csökkent az aktív fertőzöttek számához viszonyítva. Nőtt azonban a lélegeztetőgépre kapcsolt betegek száma, 1,71 százalékkal a múlt héthez képest - mondta a politikus.

Horvátországban az elmúlt 24 órában 232-vel nőtt, és elérte a 15 572-t az azonosított fertőzöttek száma.  Kedden 204 új esetről számoltak be. Négy idős, krónikus beteg halt meg, így a járvány halálos áldozatainak száma 262-re nőtt, 14 111-en viszont már meggyógyultak. Kórházban kezelnek 266 beteget, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív betegek száma 1200, és 9329 ember van hatósági karanténban.