Ismét rekordközeli az új fertőzöttek száma Franciaországban

Vágólapra másolva!
Az egészségügyi minisztérium péntek este közzétett adatai szerint a napi esetszám csütörtöki rekordja (16 096) után pénteken 15 797 koronavírus-teszt bizonyult pozitívnak, így a járvány kezdete óta 513 034-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma.
Vágólapra másolva!

A Covid-19 fertőzésben az elmúlt 24 órában 150-en hunytak el, a halottak száma 31 661-re nőt.


Kórházban jelenleg 6128 fertőzöttet ápolnak, számuk csütörtök óta 97-tel emelkedett. Intenzív osztályra az elmúlt 24 órában 129 új beteg került, jelenleg 1098-an vannak lélegeztetőgépre kapcsolva.

- hívta fel a figyelmet Sophie Vaux, a kormány járványügyi ügynökségének szakértője.

Az elmúlt héten 21 százalékkal nőtt a kórházak sürgősségi osztályaira koronavírus-fertőzés gyanújával érkezett betegek száma. A Covid-19 fertőzöttek kórházi betegfelvétele 34 százalékkal, az intenzív osztályra kerülők száma pedig 40 százalékkal emelkedett, ami exponenciális növekedést jelent a járványügyi szakember szerint.

A járvány szövődményeiben meghaltak száma két héttel ezelőtt kezdett emelkedni, s az elmúlt héten 25 százalékos volt a növekedés.

Az egészségügyi tárca arra is figyelmeztetett, hogy az idősek körében, akiknél a betegségnek egy súlyosabb formája alakulhat ki, egyre erősebben terjed a vírus: augusztus közepe óta megnégyszereződött a 75 év felettiek körében a fertőzöttek száma.

- vélte a szakember.

Az igazolt fertőzöttek száma az elmúlt héten nyolc százalékkal emelkedett az azt megelőző héthez hasonlóan. Ugyanakkor augusztus végén és szeptember elején az emelkedés sokkal jelentősebb volt, 20 és 57 százalék között mozgott.

Sophie Vaux szerint egyelőre korai a járvány lassulásáról beszélni, miután a tömegessé vált szűrések miatt napokig kell várni a teszteredményekre, és feltételezhető, hogy a fertőzöttek száma magasabb, mint amit a regisztrált adatok mutatnak.