A 33 éves Kevin Kinard még május 1-jén látogatotta meg az Egyesült Államokban lévő Arkansas megyei Crater of Diamonds nemzeti parkot, ahol lehetőség van arra, hogy az ember gyémánt után kutasson. A hely a világ nyolcadik legnagyobb gyémántot tartalmazó vulkanikus krátere. Ha valaki talál gyémántot, azt haza is viheti.

A park képviseletében Waymon Cox elmondta, hogy naponta egy-két gyémántot szoktak találni, általában négykarátosokat. A méret nem számít, a szabályzat szerint ha valaki gyémántot talál, elviheti.

null

null

Kevin Kinard elmondta, hogy a világjárvány miatt több időt tölt barátaival nemzeti parkokban. Elmondta azt is, hogy az amikor ember gyémántért ás, megtölti a táskáját, majd később a park munkatársa segít ellenőrizni, hogy talált-e valamit.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Amikor a férdi kilenckarátos gyémántot találta, bevitték egy külön szobába, ahol közölték vele a hírt. Kinard összeesett és elkezdett sírni. Megható élményként írta le az eseményt, szerinte az Úr keze van a dologban, így köszönetett mondott neki.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Ez a kilenckarátos gyémánt a második legnagyobb a park életében egy 1975-ben talált 16 karátos után - írja az ABC News.

Kinard azonnal egy bank páncélszekrényében helyezte el a nagyértékű drágakövet. A férfi még nem becsültette fel a követ, ki akarja élvezni a pillanatot.