Az erdélyi magyarok a magyar jelölteket támogassák a hétvégi romániai önkormányzati választásokon - ezt kérte Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Fekete-Győr András újfent - a Momentumtól már megszokott módon - a magyar jelöltekkel szemben, románok mellett kampányol - fogalmazott Semjén Zsolt.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettesForrás: MTI/Veres Nándor

Hozzátette: az ellenzéki politikussal ellentétben, arra kéri az erdélyi magyarokat, hogy ne szavazzanak román pártra, hanem a magyar jelölteket támogassák.
Hajrá magyarok! Hajrá RMDSZ! – zárta állásfoglalását a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke.

Román és szlovák jelöltek mellett kampányoltak

Pénteken Fekete-Győr András, a Momentum elnöke arról beszélt egy videóüzenetben, hogy most vasárnap önkormányzati választások lesznek Romániában, így Erdélyben is, majd a magyar választók figyelmébe ajánlja testvérpártjukat, az USR-PLUS-t. Azt kérte, ahol tehetik, támogassák ennek a pártnak a jelöltjeit is.

Korábban - a román elnökválasztás és a szlovák parlamenti választás előtt - anyaországi és határon túli szervezetek egyaránt elítélték, hogy a Momentum politikusai román és szlovák jelöltek mellett kampányoltak a magyarokkal szemben.