Az idős bácsi azért vállalt munkát a kora ellenére, mert nem tudott tisztességesen megélni a szerényke nyugdíjából - írta a Ripost.

12 ezer dollár, azaz átszámítva körülbelül 3,7 millió forint borravalót kapott egy 89 éves amerikai pizzafutár, aki azért dolgozott ételkihordóként, mert a  nyugdíjából nem tudta fedezni a számláit és a banki tartozását.

A Utah állambeli Roy nevű kisvárosban élő Derlin Newey nemrég jelentkezett futárnak a Papa John's Pizza gyorsétteremlánc egyik helyi kiszolgálóegységében. A 89 éves férfi heti 30 órát dolgozik, és napi 10-12 címre szállít ételt, hogy kiegészítse a nyugdíját.

Derlin a hónap elején két szalámis pizzát vitt egy helyi TikTok-sztár, Carlos Valdez címére, aki nagyon meglepődött, amikor egy remegő kezű idős bácsi nyújtotta át neki az ételt. A fiatal influencer evés közben arra az elhatározásra jutott, hogy gyűjtést szervez a nehéz sorsú idős futárnak. Egy TikTok-ra feltöltött videóban mesélte el részletesen Derlin történetét, a követőit pedig arra kérte, hogy a lehetőségéhez mérten mindenki segítsen pár dollárral neki.

Az influencer jószívű rajongói nem tétlenkedtek: egy adománygyűjtő weboldalon pár nap leforgása alatt 12.069 dollárt dobtak össze.

Az internetes híresség kedden készpénzben felvette a kisebb vagyont, ami összegyűlt, majd elvitte Derlin Neway otthonába, hogy személyes adja át neki a közel 4 millió forintnak megfelelő összeget. Az átadás-átvétel pillanatáról egy szívbemarkoló videó is készült. Az idős pizzafutár tátott szájjal és remegő kézzel vette ki a borítékból a pénzköteget, majd a szeme könnybe lábadt, és elcsukló hangon csak annyit tudott mondani: Nem tudom, mit mondhatnék... Nagyon szépen köszönöm nektek!

Az idős ételfutár elmondása szerint a pénzt orvosi kiadásainak fedezésére, illetve számláinak és banki tartozásának a kifizetésére fogja költeni.