Andrzej Duda: Lengyelország nem fogadhatja be az erőszakkal átirányított migránsokat

President Andrzej Duda In Krakow 2020 Andrzej Duda - Politician COVID-19 CANDIDATE Canvassing Coronavirus Cracow DEMOCRACY Domestic Life EU Editorial ELECTION EUROPE Human Interest KRAKOW - POLAND MONUMENT Outdoors Pandemic - Illness PARK Poland Polish Pr
Andrzej Duda
Vágólapra másolva!
Nem lehet befogadni azokat a migránsokat, akiket akaratuk ellenére irányítottak át Lengyelországba - mondta Andrzej Duda lengyel elnök, reagálva az Európai Bizottság e héten bemutatott migrációs és menekültügyi javaslatcsomagjára.
Vágólapra másolva!

A TVP Info közszolgálati hírtelevízió péntek esti híradóját követő interjúban Duda azt mondta: a lengyelek hajlandóak segíteni azoknak, akik az országba saját akaratukból érkeznek, és segítségre szorulnak.

- mondta.

A lengyel elnök azt is mondta, az Európai Uniónak semmilyen diktátuma soha nem kényszerítheti a tagállamokat ilyen lépésre. Ezzel a javasolt javaslatcsomagban szereplő szolidaritási mechanizmusra utalt.

Andrzej Duda Forrás: AFP/NurPhoto/Artur Widak

Duda egyetértését fejezte ki Andrzej Babis cseh kormányfő előző nap Brüsszelben megfogalmazott állásfoglalásával, miszerint

a migránsoknak a származási országukhoz minél közelebbi helyeken kell segítséget nyújtani.

A műsorvezető azzal kapcsolatban is kérdezte az államfőt, hogy a Babissal, valamint Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel közös sajtóértekezleten Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette: hiába nevezik át a kvótát másnak, attól még kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi.
„Igazából ugyanazt mondja, mint én" - reagált erre Duda.