Frédéric von Anhalt herceg, a magyar származású Golden Globe díjas színésznő özvegye, a művésznő 99 éves korában bekövetkezett halála óta mindenhova magával viszi az asszony hamvait rejtő aranyozott urnát. Most azonban mégis megvált tőle a temetésig, elég meglepő helyre kerültek Gábor Zsazsa hamvai.

A Ripost írta meg, hogy

az özvegy, egy kutyahordozóban akarta, a négy éve halott díva hamvait egy európai körútra vinni,

mielőtt a Fiumei utcai sírkertben végső nyugalomra helyeznék. Ezeket a terveit azonban, a koronavírus-járvány második hulláma miatt egyelőre nem sikerült megvalósítania. A férfinek most lett volna lelki ereje és ideje is a temetéssel foglalkozni.

Gábor ZsazsaForrás: Northfoto

A lap idézte az özvegy herceget, aki a mai napig képtelen feldolgozni felesége halálát:
Az elmúlt négy évben rengeteg volt a stressz az életemben. Képtelen voltam rá. Most, amikor pedig igen, nem jön össze2016 év végén, Los Angelesben halt meg Gábor Zsazsa, majd a 2017 januárjában tartott búcsúszertartás után, Frédéric von Anhalt herceg hazavitte egykori felesége hamvait, és a hálószobájában tartotta az éjjeliszekrényén. A férfi annyira ragaszkodik a dívához, hogy elalvás előtt így még beszél is hozzá, valamint reggel ébredés után elsőként őt pillanthatja meg.

Frédéric von AnhaltForrás: AFP/2017 Getty Images/Jonathan Leibson

Ennek ellenére most mégis megvált az urnától, ami egy meglepő helyre került ideiglenesen.
Jelenleg egy értékmegőrzőben helyeztem el az urnát. Ott van a legnagyobb biztonságban. Ám azt, hogy pontosan hol, melyik városban van, azt nem árulom el- nyilatkozta egy német lapnak Frédéric. A meghiúsult szeptemberi temetés ellenére a herceg

bízik benne, hogy novemberben méltó körülmények között temetheti el Gábor Zsazsa hamvait Magyarországon,

ezzel teljesítve a díva utolsó kívánságát.