Nő a bevándorlásellenes politikát folytató svéd demokrata párt támogatottsága

Stockholm Rinkeby svéd Svédország bevándorló negyed autó gyújtogatás rendőr tűz
A policeman investigates a burned out car in the suburb Rinkeby, outside Stockholm, on February 21, 2017. Several cars was set in to fire after a riot in Rinkeby. The turmoil started when the police was going to arrest a man in the area. They where attacked with stones and forced use weapons. Several stores was looted and a least two persons was abused during the night. / AFP PHOTO / TT News Agency / Fredrik SANDBERG / Sweden OUT
Vágólapra másolva!
Nő a bevándorlásellenes politikát folytató svéd demokrata párt támogatottsága, mert a svédek egyre inkább korlátozóbb, reálisabb bevándorláspolitikát várnak el - közölte a Migrációkutató Intézet kutatója vasárnap az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Kovács Emese emlékeztetett arra, hogy 2015 után ideiglenes törvény lépett életbe Svédországban, amely szigorított a korábbi szabályokon.

A keményebb bevándorláspolitikát szimbolizáló jogszabály a következő évben hatályát veszti, így Svédország visszatérne a korábbi megengedőbb szabályozáshoz.

"A közvélemény viszont ezt nem szeretné" - emelte ki a szakember, aki egyúttal arra hívta fel a figyelmet, hogy a hatalmon lévő baloldal megszegte ígéretét.

Gyújtogatás a bevándorlók lakta Stockholm Rinkeby kerületében 2017-ben Forrás: AFP/Fredrik Sandberg

"A kormányzó Szociáldemokrata Párt a 2018-as választási kampányban azt ígérte, hogy nem térnek majd vissza a megengedő szabályozáshoz. A svéd parlament azonban nagyon megosztott, kérdéses, sikerül-e a kormánynak megtartania a szigorúbb szabályokat" - mondta a kutató, aki szerint ha nem sikerülne, az a kormány bukását eredményezné.