Egy iszlamista terrorista hentesbárddal sebesített meg két embert a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap volt párizsi szerkesztőségének közelében pénteken. A szerkesztőség épületében gyilkolt meg két dzsihadista merénylő 2015 januárjában tizenkét embert, és megsebesített tizenegy másikat. A pénteki két sebesültet - egy férfit és egy nőt - kórházba vitték, életük nincs veszélyben. Most kiderült, hogy a bárdos támadó fel akarta gyújtani az épületet, viszont arról nem tudott, hogy a szatirikus lap onnan elköltözött.

A támadó egy pakisztáni születésű, 18 éves férfi volt, akit egy hónapja már előállítottak a hatóságok tiltott fegyverviselés miatt, de figyelmeztetés után elengedték.

A pénteki késes támadásban két ember megsérültForrás: AFP/Alain Jocard

A pénteki támadás után a helyszíntől mintegy ötszáz méterre fogták el, csupa vérfolt volt a ruhája. A kihallgatásán azt mondta, 

a Charlie Hebdón akart bosszút állni, 

mert a lap szeptember 2-án újra közzétette azokat a Mohamed-karikatúrákat, amik miatt 2015-ben terrortámadás érte a lapot. 

A terrorista fel akarta gyújtani a szerkesztőséget, 

három flakon lakkbenzin hígítót vitt magával a helyszínre – írja a Sky News.

A támadó nem tudta, hogy a Charlie Hebdo már elköltözött, így "csak" számára két ismeretlen újságírót sebesített meg.

A támadót a helyszíntől mintegy ötszáz méterre fogták el, csupa vérfolt volt a ruhájaForrás: MTI/EPA/Ian Langsdon

A lap, amelynek szerkesztősége titkos helyen kezdett működni újra a 2015-ös terrormerényletet követően, az elmúlt években folyamatosan fenyegetéseket kapott, azóta is, hogy nemrég újra megjelentette az inkriminált karikatúrákat.