Halálra ítélték Kínában azt az ovónőt, aki több mint húsz gyerek reggelijébe csempészett nitritet, a kicsik közül az egyik belehalt a mérgezésbe. A bíróság szerint a nő rászolgált a szigorú büntetésre.

Halálra ítélték Kínában azt az óvónőt, aki 23 gyereket megmérgezett tavaly márciusban Csiaoco városában - írja a BBC.

Wang Yun nitritet rakott a gyerekek reggelijébe, egyikük belehalt.

Nitrittel mérgezte meg a gyerekeket a kínai óvónőForrás: AFP

A nőt azután tartóztatták le, hogy az óvódából több gyerek hányni kezdett, majd elájult a reggeli elfogyasztása után. Mint kiderült, Wang összekülönbözött egy kollégájával, ezért a másik óvónő csoportjába járó gyerekek reggelijébe nitritet tett. Az egyik gyerek januárban belehalt a mérgezésbe, miután tíz hónapot töltött kórházban.

A férjét is megmérgezte

A cikk megjegyzi, hogy ezt az anyagot ugyan gyakran használják élelmiszeradalékként, nagy mennyiségben azonban halálos lehet. 

A bíróság szerint Wang nem először "dolgozott" ezzel a szerrel: korábban a saját férjét is ezzel mérgezte meg, a férfi könyebb sérüléseket szenvedett az eset miatt.

A bíróság szerint a nő megvetendő és gonosz bűncselekményt követett el, aminek súlyos következményei voltak, így megérdemli a szigorú büntetést. 

Kína nem adja ki hivatalosan, hogy hány embert végeznek ki az országban, de a jogvédő szervezetek szerint több ezer elítéltel végezhetnek évente. A halálos ítéleket méreginjekcióval, vagy sortűzzel hajtják végre.