Több mint 3600 új koronavírusos beteget regisztráltak Ukrajnában

koronavírus, vírus, járvány, Ukrajna,  maszk, védőfelszerelés
Védómaszkot viselő járókelők a dél-ukrajnai Vinnicja városában 2020. július 2-án.
Vágólapra másolva!
Továbbra is gyors a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, keddre több mint 3600 új beteget regisztráltak, a halálos áldozatok száma pedig meghaladta a négyezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített szokásos napi tájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napon 3627 új esettel 204 932-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az halottak száma pedig 69 újabb halálos áldozattal 4065-re emelkedett. Eddig 90 250-en gyógyultak meg, viszont most már

110 617 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel.

Területi bontásban előző nap a legtöbb új beteget, 426-ot - továbbá nyolc halálos áldozatot - megint a kelet-ukrajnai Harkiv megyéből, a második legtöbbet, 416-ot és

négy halálos áldozatot az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosból, Kijevből jelentették.

Utóbbiban az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 22,5 ezret, a halálos áldozatoké 373-ra nőtt.

Az ország legfertőzöttebb területe a főváros, Kijev Forrás: NurPhoto via AFP/Maxym Marusenko

Kárpátalján a jelenlegi adatok alapján az igazolt fertőzöttek száma 9735, az halottak száma eggyel 304-re emelkedett, míg 4559-en győzték le a kórt.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter közölte, hogy előző nap is sok, 614 koronavírusos beteget kellett kórházba szállítani az országban.

Újabb 158 egészségügyi alkalmazott kapta el a vírust, közülük már több mint 15 ezren fertőződtek meg.

A gyerekek között pedig 200 új esettel 13 444-re emelkedett az eddig megbetegedettek száma.

Megváltoztak a külföldiek Ukrajnába történő beutazásának feltételei

A kormány kedden megváltoztatta a külföldiek Ukrajnába történő beutazásának feltételeit, miután hétfőn lejárt a határideje az egyhónapos ideiglenes határzárnak.

Az UNIAN hírügynökség a kormány hivatalos honlapján kedden közzétett határozat alapján arról tájékoztatott, hogy

a beutazó külföldieknek a Covid-19 kezelésére kiterjedő egészségbiztosítási kötvénnyel kell rendelkezniük.

Ez alól kivételt képeznek az állandó tartózkodási engedéllyel vagy menekültstátussal rendelkező külföldiek, a diplomáciai képviseletek, nemzetközi szervezetek munkatársai és a NATO-hadgyakorlatokra, kiképzésekre érkező katonák.

Karanténba csak azoknak a külföldieknek kell vonulniuk, akik olyan országból érkeznek, illetve olyan ország állampolgárai, amelyben a Covid-19 "szélesen elterjedt". Ez alól is van egy sor kivétel, többek között a 12 éven aluliak, a felsőfokú tanulmányokra érkezők, a diplomaták, a nemzetközi szervezetek képviselői és a fuvarozók.