Csodálatos módon élve került elő az a kolumbiai nő, akiről két év nem tudott családja. Egy hajó mentette ki a tengerből a teljesen kimerült és átfagyott Angelica Gaitat - írja a Foxnews.

A 46 éves Angelica Gaitanra szombaton talált rá egy csónak, közel 2 kilométerre a Puerto Colombia partjaitól. 

Két férfi, Visbal és Gustavo a csónakjukból először egy uszadékfát láttak meg a vízen, aztán a "fa" megmozdult, a nő felemelte a kezét. Azonnal odamanővereztek a csónakkal és kiemelték a teljesen kimerült nőt a vízből. A csodálatos megmenekülésről videót is készítettek.

Kezdetben a nő nem igen tudott beszélni, a kérdésekre válaszolni. A későbbi jelentésekből kiderült, hogy nyolc órán keresztül sodródott a vízen, ezért rendkívül kimerült volt és hipotermiában is szenvedett.

Újjászülettem. Isten nem akarta, hogy meghaljak- ezek voltak a nő első mondatani. A nőt partra vitték, majd kórházba szállították.

Később kiderült, hogy a Angelica Gaitan két éve minden kapcsolatát elvesztette a családjával, mert egy súlyosan bántalmazó kapcsolatban élt.

A bántalmazások az első terhességemnél kezdődtek. Megvert, erőszakoskodott a férjem - mesélte a nő egy interjúban. A második terhességem alatt is folytatódtak a bántalmazások, és nem tudtam elmenekülni, mert a lányok kicsik voltak.

Annak ellenére, hogy Angelica Gaitan a rendőrséghez fordult segítségért, a helyzet nem oldódott meg, a bántalmazó férfit, csak 24 órára vették őrizetbe.

A fordulópont 2018 szeptemberében törtét a nő elmondása szerint, az élettársa ekkor úgy megütötte, hogy eltörte az arccsontját, és megpróbálta megölni őt. Ekkor elmenekült, volt, hogy hajléktalanszállón próbált meg segítséget kérni, de ott sem segítettek, végül mély depresszióba zuhant.

Nem akartam tovább folytatni az életem - mondta a nő, aki felszállt egy buszra, és a partra ment, hogy eldobja magától az életét. Nem nagyon emlékszik arra, hogy ezután mi történt egészen addig, míg magához nem tért a megmentése után.

A rendőrség vizsgálja Angelica Gaitan eltűnésével, és megmentésével kapcsolatos körülményeket.

A helyi média megtalálta a nő lányait, akik most pénzt gyűjtenek anyuknak, hogy legyen hol laknia.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t!